Cartografia compartida. Passeig per València amb Luce (i Pinazo)
Activitat del programa desenvolupat per LUCE en el marc de l'exposició 'Pinazo a l'espai públic'*
Un passeig per la ciutat amb què activarem una selecció de llocs registrats a les obres de Pinazo i que coincideixen amb la geografia personal de LUCE.
Us proposem participar a l’última de les quatre passejades de Cartografia Compartida per redescobrir racons quotidians de València, llocs on la mirada de LUCE es troba amb els ressons d’allò que va observar Pinazo. El passeig és una invitació a rellegir la ciutat com a vehicle entre la història i els que l’habiten, a través del caminar, de posar en moviment el nostre cos, percebent aquells entorns que ens envolten com a motor i impuls creatiu de tots dos artistes.
En aquesta ocasió, volem revisitar els llocs que activem a l’itinerari realitzat el 10 de juliol, que ens van ajudar a reflexionar sobre la ciutat mentre recorrem un tram del Jardí del Túria. Durant el passeig, LUCE estarà acompanyat per Eva Bravo i tots dos ens suggeriran anul·lar la línia del temps per, a través de la contemplació del que és ordinari, barrejar les vivències individuals amb les experiències col·lectives.
De la mà de la curiositat i el joc travessarem alguns dels emplaçaments cartografiats pels dos artistes, descobrint els altres espais o les altres ciutats dins de la ciutat, separades entre si per més d’un segle de vivències i transformacions. Aquesta acció col·lectiva ens convida a formar part de l’espai públic per recórrer-lo, desxifrar-lo i viure’l.
*Aquesta activitat és la tercera d’una sèrie de diverses passejades proposades per l’artista i l’Eva Bravo. El programa també va acollir –des de l’1 de juliol fins a l’11 de setembre– l’Estudi Obert a la sala Lab2 de l’IVAM, convertida en un espai on produir, crear, mostrar i compartir les diferents línies d’acció i investigació que lliguen a LUCE amb la ciutat de València.
LUCE (València, 1989) investiga, a través de la pràctica artística, les associacions que es generen entre art i entorn. Fomenta la comunicació amb la ciutat per comprendre’n el funcionament i de quina manera ens hi relacionem.
Eva Bravo (València, 1974) compagina l’arqueologia amb la gestió del patrimoni, la docència, la mediació cultural i la participació en projectes de recerca.