“Worlding as Workshop.” Omsk Social Club
Programa d'Art i Context
El Programa d’Art i Context ofereix una sessió de rol impartit pels convidats Omsk Social Club. Worlding as Workshop utilitza la metodologia d’Omsk de Real Game Play, trancing i bodying per a confeccionar un experiment participatiu de worlding. Emprant una infraestructura de visualització descentralitzada i formes de pensament per als participants, Omsk Social Club pretén iniciar un nou tipus de visió per a un grup reduït, un treball al qual denominen “percepció com a participació”.
Els conceptes que impulsen a Omsk Social Club es basen en preguntes com qui té l’autoritat per a construir la realitat?, està l’inconscient consensuat?, i temes com la narració col·laborativa, la immortalitat sense naixement i l’espai sagnant.
Per a participar en el taller no és necessari tindre experiència prèvia, no es documentarà i s’haurà de ser present durant tota la duració del taller.
És necessari que portes la teua pròpia estoreta de ioga.
Biografia
El treball d’Omsk Social Club es crea entre dos mons viscuts, el de la vida tal com la coneixem, i el dels jocs de rol. Aquests mons es funden en un només. Ací és on Omsk posiciona les seues ficcions especulatives, a través d’instal·lacions immersives que es mouen en un territori que van encunyar en 2017 anomenat Real Game Play (RGP). El seu treball pretén induir estats que potencialment podrien ser una ficció o una realitat encara no viscuda.
Omsk treballa en estreta col·laboració amb xarxes d’espectadors: tot és únic i no assajat. Les instal·lacions que creen examinen els egos virtuals, les experiències populars i els fenòmens polítics, permetent que les obres es convertisquen en un híbrid desmaterialitzat de la cultura actual al costat de les experiències personals úniques del participant. En el passat, els entorns immersius de Real Game Play de Omsk Social Club han introduït paisatges i temes com l’otherkin, la cultura rave, el survivalisme, el catfishing, el desig&sacrifici, el trolleo positiu, les estratègies algorítmiques i la criptodivisa descentralitzada.
Han exposat per tota Europa en diverses institucions, galeries, teatres i espais com Martin Gropius Bau, House of Electronic Kunst Basel, HKW, Berlín, Seventeen, London Volksbühne, Berlín, Stroom donen Haag, Donen Haag Netherlands i Light Art Space Berlín. Han sigut inclosos en CTM Festival (2021), 34a Biennal de Ljubljana (2021) 6a Biennal d’Atenes (2018), Transmediale Festival (2019), The Influencers (2018) i Impakt Festival (2018). En 2021 van ser co-curadors de la 7a Biennal d’Atenes amb Larry Ossei-Mensah.