Posar el cos

Performance "Loie Fuller: Research" d'Ola Maciejewska

EscèniquesIVAM Centre Julio González

Posar el cos dona nom al programa d’arts vives de l’IVAM que té com a premissa fonamental posar el cos i totes les seues potencialitats i implicacions en el centre de la investigació i de l’experimentació del museu, així com la relació amb els altres cossos que conviuen al museu.
Es tracta d’una declaració d’intencions en què les estratègies d’exposició i de contemplació es desborden per a donar pas a noves apostes en què l’efímer, l’imprevisible, el relacional, el processual, l’inacabat… reverteixen els termes establits de la visita al museu per a generar noves formes de relació i de possibilitats d’habitar l’espai.
Aquest projecte es formula a partir de diverses propostes que succeeixen al llarg de l’any, i per a les quals comptem amb col·laboradors en qualitat de comissariats. En aquesta primera proposta, Nestor García Díaz obri una reflexió sobre com els processos de museïtzació de la coreografia han portat a desenvolupar noves narratives al voltant de l’objecte i la seua exposició.

Performance Loie Fuller: Research d’Ola Maciejewska

Loie Fuller va ser una ballarina i actriu nord-americana, pionera de la dansa moderna. Va compartir la fascinació europea per l’orientalisme, i es va inspirar en les danses amb vel, formes espirals i moviments serpentejants a la recerca del concepte de bellesa sublim.
En aquesta peça Ola Maciejewska reprén els experiments formals de Loie Fuller, els insereix en l’espai del museu i apel·la els paral·lelismes que aquests experiments puguen tindre amb la pràctica escultòrica.
Aquesta proposta s’emmarca en el conjunt d’activitats dissenyades amb motiu de l’exposició Orientalismes.

Nascuda a Polònia i actualment resident a París, Ola Maciejewska és una ballarina i artista de performance. Els seus treballs es distingeixen per una forta interdisciplinarietat. En 2012 es va graduar del Màster en estudis de teatre i dansa contemporanis de la Universitat d’Utrecht. Va crear la seua primera peça: Loie Fuller: Research en 2011 i s’ha presentat en institucions internacionals, com en Art Space TENT Rotterdam, CND de Pantin, 14a edició de la Biennal de Lyon, Fundaçao de Serralves, Kanal- Centre Pompidou i Museo Reina Sofía, per nomenar alguns. En la tardor de 2015, Ola Maciejewska va estrenar Bombyx Mori a París en el Ménagerie de verre en el marc del Festival Les Inaccoutumés. De 2016 i fins a 2018 va ser artista associada del Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie.

 

Relacionats

Orientalismes

06 mar. 2020 – 13 set. 2020
ExposicióIVAM Centre Julio González