HILDEGARD WESTERKAMP: “SOUNDWALKING” (“PASSEIG SONOR”)

HILDEGARD WESTERKAMP: “SOUNDWALKING” (“PASSEIG SONOR”)

Originalment publicat en: Sound Heritage, III–4, Victoria BC, 1974. En 2007 fue incluido en Angus Carlyle (ed.), Autumn Leaves. Sound and the Environment in Artistic Practice, Double Entendre, Paris, 2007. Traducció: Kamen Nedev.

Publicat per primera vegada en 1974, l’assaig Soundwalking d’Hildegard Westerkamp s’ha convertit en una espècie de pedra angular de les pràctiques deambulatories sonores, sense deixar de ser un primerenc indicador de les seues inquietuds com a compositora i artista sonora. Vinculada al World Soundscape Project de Murray Schafer en la Simon Fraser University, el treball de Westerkamp prompte es va distingir del seu predecessor, en estar sempre buscant contrastar la teoria amb la pràctica, i en estar vinculada a la investigació sobre el terreny.

Aquest text és un assaig tan descriptiu com prescriptiu: és tant una definició del que pot ser un passeig sonor, com un registre documental de passejos sonors ja realitzats; bé una partitura per a possibles passejos sonors per vindre com, alhora, un text d’indubtable caràcter poètic.