EDU COMELLES: USOS CREATIUS DEL PAISATGE SONOR I LA FONOGRAFIA

EDU COMELLES: USOS CREATIUS DEL PAISATGE SONOR I LA FONOGRAFIA

Presentes densos. Al voltant de les arts de viure en un planeta ferit (11/03/22)

En la cinquena sessió del cicle Presentes densos, recorrem, al costat d’Edu Comelles, els fonaments del paisatge sonor i la fonografia enteses com a eines plàstiques. La voluntat és introduir els elements que conformen un sistema d’observació conscient del món basat en l’escolta, i les formes en les quals, a través d’aquesta, podem endinsar-nos a comprendre el nostre entorn, afrontar-lo de manera crítica i fins i tot construir espais per a contar històries, commoure o meravellar.

Si bé el focus d’aquesta conferència orbita al voltant de les possibilitats artístiques del paisatge sonor, és important recalcar que aquesta és una matèria primera polièdrica, abordable des de qualsevol camp del coneixement. Tindre consciència de la seua existència i importància és clau per a entendre els entorns que habitem i pensar-los des de l’escolta.

Edu Comelles viu i treballa a València; és artista, músic i gestor cultural. El seu treball conjumina l’art sonor, la producció musical i el disseny de so en diferents àmbits de la cultura. Més info.: http://www.educomelles.com/2019/01/about.html