Comissariat més enllà del cub blanc

Una proposta de New Scenario

New Scenario (Paul Barsch i Tilman Hornig) van desenvolupar, el passat 11 de novembre del 2022, un taller dedicat a la producció d’espais d’exposició ràpida, ad hoc, amb obres d’art (proxi-) in situ.

L’activitat es va centrar en les oportunitats i problemes de certs espais a l’hora d’exposar més enllà del cub blanc. Així, es van explorar alguns espais de l’IVAM i es van tractar qüestions de documentació i de difusió. Aquestes exposicions ràpides es van dur a terme amb material d’ús quotidià del museu juntament amb objectes quotidians o d’art que van portar els participants.

New Scenario
Des del 2015, el projecte artístic i curatorial New Scenario, dels artistes visuals Paul Barsch i Tilman Hornig, ha concebut i realitzat diverses exposicions online amb artistes internacionals en escenaris narratius –(off)site-specific, sense cubs blancs, que van més enllà de l’espai expositiu convencional– per explorar i redefinir nous formats de presentació a l’era postdigital. El seu projecte expositiu més reconegut, Body Holes, que va tindre lloc a tots els orificis del cos humà, va formar part de la 9a Biennal de Berlín. El 2021, van estrenar l’exposició col·lectiva Chernobyl Papers, que es va fer a la zona d’exclusió contaminada al voltant del reactor en ruïnes.

Projectes: Crash (2015), Jurassic Paint (2015), Body Holes (2016), Residency (2017), Hope (2017), Cameron Nichole is Chloe Sevigny is Bruce Nauman (2018), Whiteout (2019), Chernobyl Papers (2018).
http://newscenario.net