10 anys de DJ Detweiler: com no petarla com DJ

Xarrada i “una punxada diferent”

A mode d’exclusiva mundial, el programa Art i Context 2023-2025 va tindre l’honor de presentar la primera xarrada de DJ Detweiler, que ens va portar per un fascinant viatge retrospectiu dels seus deu anys de carrera musical. Vam aprendre tot el necessari per a NO tindre èxit en la indústria musical, tant com artista com DJ. Tots els trucs i consells sobre imatge, exposició, decisions creatives o estètiques perquè els periodistes musicals marquen el teu correu com SPAM, i tècniques de DJ per a deixar al públic desconcertat i que mai et tornen a contractar en el mateix club dos vegades.

La visita de DJ Detweiler es va complementar amb una “punxada diferent”, una sessió en viu el mateix dissabte 17 de febrer en l’hall de l’IVAM. El músic va oferir al públic assistent, xicotets i majors, el seu particular i rupturista acostament a l’art de la mescla a través d’una sessió especial, coincidint amb l’aniversari de l’IVAM.

Durant els últims 4 anys, DJ Detweiler ha dedicat el seu temps a una intensa labor d’investigació musical per al seu programa Weird Flex” en Ràdio Primavera Sound (https://soundcloud.com/d-j-detweiler/sets/weird-flex), en el qual agrupa cançons que compartixen patrons molt específics, variant en cada episodi. No obstant això, la història de DJ Detweiler es remunta a 2013, quan va sorgir com a resultat d’un meme musical que qüestionava la tendència “subidon-drop”, limitant la música de ball a només dos patrons estètics. Des de llavors, destaquen alguns esdeveniments com l’autoria d’un conte curt (theeminemparadox.com), el nomenament com a 5é millor DJ nacional segons la revista Rockdelux en 2015 o les participacions en festivals com Sonar (ÉS), Ars Electronica (AT), Elevate Festival (AT), Bangface Weekender (UK), entre altres.