PODCAST VOCES IVAM: De sabores, palabras e identidades en construcción: viaje al centro de Poliglotía

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

Els éssers humans estem construïts per les paraules que impregnen el nostre dia a dia. Per les experiències que ens travessen. Per les pràctiques culturals amb les quals hem crescut i que modelen la nostra manera de solcar el planeta. En una societat diversa com la que habitem, aqueixes mirades procedeixen de totes les cantonades del mapamundi. Emmagatzemen en les seues pupil·les totes les latituds, tots els accents.

El projecte Poliglotisme busca obrir l’IVAM a aqueixes tradicions i coneixements que durant molt de temps no han tingut cabuda en els museus. Els seus integrants provenen de geografies molt diferents i han trobat en aquesta iniciativa un espai per a intercanviar sabers, acariciar altres horitzons i redescobrir la seua pròpia identitat. Per a reivindicar que els museus també els pertanyen, que també són el seu lloc. Així, Poliglotisme explora la vida en comú a través de la gastronomia, la pintura, la música, l’arquitectura, els jocs amb el llenguatge i moltes altres propostes que beuen de l’heterogeni; de la *mixtura i la hibridació.

De paraules, sabors, vivències i identitats en constant transformació parlem amb el coordinador de Poliglotisme, Paco Inclán, i amb Óscar Blanco, un dels seus participants. Ho fem en aquest nou lliurament de Veus IVAM, el podcast de la 99.9 Plaza Radio que es cola en el Institut Valencià d’Art Modern per a xarrar sobre exposicions, processos creatius  i sobre les bambolines del propi museu.

Videos