Moisés Mañas presenta la intervenció artística Parlamento1# a l’IVAMLab

Una nova proposta de la línia IVAM produeix basada en les noves tecnologies

Nota de premsa

nota IVAM Produeix Moisés Mañas

València. L’artista i dissenyador d’instal·lacions interactives Moisés Mañas (Elda, 1973) presentarà demà dimarts 19 de desembre a les 19 hores el projecte d’intervenció ‘Parlamento1#. Un comportament irracional al voltant d’una estructura d’entreteniment’ a l’espai de l’IVAMLab. Aquesta proposta forma part de la línia artística anomenada IVAM Produeix que es concep expressament per exhibir-se durant un temps determinat en espais del museu no habituals, com la façana, el vestíbul o l’IVAMLab.

Tenint en compte la peculiar naturalesa de l’espai, un lloc de pas amb llum natural, la proposta que presenta es basa en una estructura audiovisual-física de dos comportaments (nit / dia) que creix i varia lentament en volum i forma per la quantitat de informació recollida de l’entorn on està ubicada.

Aquest acoblament reacciona per mitjà d’un programari connectat a una estructura mòbil que, utilitzant un joc d’algoritmes i alimentada per la llum de l’espai, temperatura i la pròpia retroalimentació de l’objecte, anirà produint i creant aquest “ens-estructura” d’entreteniment, entenent entreteniment com una adjectivació relacionada amb el concepte de temps, exhibició i percepció; flexible, mal·leable i constructiu. Aquest ens evoluciona a través del microgest, generant informació i recreació amb si mateix. Aquest joc de microgestos i comportaments audiovisuals formen un agençament maquínic, un parlament entre l’ens-mecànic i el mateix edifici.

Doctor en Arts Visuals i Intermèdia per la Universitat Politècnica de València. Moisés Mañas és professor de Media Art al Departament d’Escultura de la UPV i dirigeix ​​des de 2012 el Màster oficial en Arts Visuals i Multimèdia. Des de fa més de 20 anys utilitza les noves tecnologies aplicades a l’art i el seu treball ha estat presentat i premiat en diferents festivals i exposicions relacionades amb art i tecnologia dins i fora d’Espanya. Mañas explicarà en una xarrada oberta al públic en el propi espai IVAMLab els detalls d’aquest projecte.

La de Mañas és la segona instal·lació que acull el IVAMLab després que el passat mes de maig, José Maldonado (Madrid, 1962) presentés la seva intervenciónn Doble Y/O Nada, un projecte de caràcter processual que tractava d’establir vincles estètics entre diverses tècniques i disciplines artístiques, així com construir la narració d’un esdeveniment.

En total, l’IVAM ha promogut enguany la producció d’obres d’una desena d’artistes, començant per Cristina Lucas o Marina Núñez, amb les seues intervencions a la façana del museu, passant pel mural realitzat per Escif a la paret posterior de l’edifici, o per la instal·lació arquitectònic-artística d’Adrián Torres a l’esplanada, a més dels treballs de quatre joves artistes valencians relacionats amb l’exposició L’eclosió de l’abstracció: Inma Femenía, Ana Esteve Llorens, Nelo Vinuesa i Sergio Barrera. El director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, subratlla que “es tracta que el centre no es limite a exhibir exposicions, sinó que actue també com a generador de producció artística”.

Relacionats

L’IVAM Produeix

19 des. 2017 – 15 abr. 2018
IVAM Produeix

L’IVAM produeix

19 des. 2017
ConversesIVAM Centre Julio González