L’IVAM signa amb Caixa Popular un conveni per a la difusió de la figura d’Ignacio Pinazo

L’entitat valenciana aportarà fons per a un taller didàctic, visites guiades i publicacions sobre l’exposició de l’artista valencià

Nota de premsa

Convenio Caixa Popular_IVAM_VAL

València. El director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí, i el director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, han signat un conveni de col·laboració per a dur a terme activitats artístiques i culturals amb motiu del centenari de la mort d’Ignacio Pinazo. Caixa Popular aportarà 8.000 euros anuals durant el temps que s’exhibisca l’exposició sobre el pintor valencià que s’inaugurarà en l’IVAM el pròxim 8 de setembre.

L’aportació econòmica de Caixa Popular sufragarà tant la presentació de la nova mostra dedicada a Pinazo, com les publicacions que la difonguen, a més de l’organització d’un taller didàctic per a estudiants de diferents cicles formatius i l’oferta de visites guiades dirigides a persones majors, col·lectius desfavorits o persones amb discapacitat.

Es tracta d’un primer pas en la col·laboració que l’Institut Valencià d’Art Modern ha iniciat amb una entitat com Caixa Popular que té entre els seus objectius el foment d’aspectes socials i culturals propis del territori valencià, entre ells la divulgació social de l’art.

L’IVAM alberga entre els seus fons la col·lecció pública més important d’Ignacio Pinazo, un centenar de pintures i més de sis-cents dibuixos, part dels quals podran veure’s en l’exposició que el museu valencià està preparant per a commemorar el centenari de la mort d’aquest artista.

 

Galeria