L’IVAM programa aquest estiu a Alcoi el seu Festival Esplai

Clara Peya i el grup Sènior i el Cor brutal actuaran en la seu alcoiana de l'IVAM els divendres 25 de juny i 2 de juliol

Nota de premsa

NdP Esplai IVAM

La segona edició del cicle Esplai IVAM se celebra aquest estiu a Alcoi amb concerts gratuïts programats per a les nits del divendres 25 de juny i 2 de juliol.

Es tracta de dues propostes musicals actuals que introdueixen nous llenguatges en el museu a través de la proposta experimental de l’artista Clara Peya, que combina el piano clàssic amb sintetitzadors electrònics, i el folk a la valenciana del grup Sènior i el Cor brutal, que ho fa amb sons de fusta, tecles i cordes, seguint la tradició del rock-folk nord-americà.

Per a Nuria Enguita, directora de l’IVAM, “Traslladar el festival Esplai a Alcoi és una prova de la nostra aposta per reforçar la programació cultural en aquesta seu. El nostre objectiu és descentralitzar cada vegada més les activitats del museu a tot el territori valencià. A més enguany hem programat dos concerts molt diferents, però de gran qualitat. Volem acostar al públic el caràcter multidisciplinar de l’art i combinar-lo amb una oferta lúdica, per a tots els públics, ideal per a les nits d’estiu a l’aire lliure”.

Clara Peya, pianista i compositora, és considerada una de les creadores més originals que han aparegut en els últims temps en l’escena musical. La seua biografia és frenètica i transita entre la música, el teatre i l’activisme.

Musicalment, bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano. A Alcoi actuarà sola davant el piano, jugant amb les tecles i amb sintetitzadors que generen una atmosfera única i inclassificable.

Per part seua, Landete (Sènior) va fundar el projecte en 2007 i, des del principi, es va fer acompanyar per músics (el Cor Brutal) de caràcter polifacètic. En el seu estil són recognoscibles les influències del country alternatiu i el folk americà amb cançons cantades en valencià. Per aqueix motiu, i com afirmen ells mateixos, fan composicions “a l’estil de la valenciana, és a dir, música americana, però de València”. Al llarg de la seua carrera han editat els treballs L’experiència gratificant (2009), Gran (2011), València, Califòrnia (2013), El poder del voler (2014) i Valenciana Vol. 1 (2017).

A Alcoi el públic podrà gaudir d’un repàs als més de 10 anys de trajectòria de la banda amb sons de fusta, tecles i cordes.

Galeria

Relacionats

Esplai IVAM. IVAM Alcoi

02 jul. 2021
MúsicaIVAM Alcoi