L’IVAM presenta l’exposició Fake. No és veritat, no és mentida

ConvocatòriaNota de premsa

convocatoria-fake

València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, i el comissari Jorge Luis Marzo presentaran als mitjans de comunicació l’exposició Fake. No és veritat, no és mentida el dimecres 19 d’octubre, a les 11’00h, amb un recorregut per la mostra.

L’exposició Fake. No és veritat, no és mentida en la galeria 7 de l’IVAM repassa alguns dels camuflatges, infiltracions i sabotatges empresos per artistes a tot el món des que Orson Welles fera creïble un atac marcià per a posar en evidència el poder manipulador dels mitjans.

La mostra reuneix 44 obres de 50 artistes i col·lectius dividida en quatre seccions: HETERÒNIMS. La ficció de l’art, INFILTRACIONS. Cavalls de Troia, DOCUFICCIONS. Qüestionant la veracitat dels mitjans i DESCRÈDITS. El curtcircuit de l’autoritat cultural.

L’exposició inclou artistes que s’inventen a altres artistes i ridiculitzen els discursos de l’excel·lència cultural; documentals que aparenten realitats objectives i que posen en solfa els recursos periodístics; performers que imposten rols per a fer saltar per l’aire la certesa del que veiem o sentim; artistes digitals infiltrats en els jocs de guerra per a curtcircuitar les expectatives dels usuaris; i exposicions falses presentades en museus icònics de la veritat acadèmica i que acaben exposant la ficció i fragilitat del seu poder.

  • Dimecres, 19 d’octubre, 11’00h
  • Galeria 7 del IVAM, C/ Guillem de Castro Nº 118