L’IVAM presenta l’exposició ‘Entre el mite i l’espant. El mediterrani com a conflicte’

ConvocatòriaNota de premsa

PDF CONVOCATÒRIA Exposició Entre el mite i l’espant

El director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, presentarà als mitjans de comunicació l’exposició ‘Entre el mite i l’espant. El mediterrani com a conflicte’ en una visita guiada a la mostra el dimecres 17 de febrer a les 11’00h.

Aquesta exposició, comissariada pel director de l’IVAM mateix, mostra el canvi profund que s’ha produït en la visió del Mediterrani com un lloc mític, que evocava somnis i desitjos, en el segle XIX a un espai on preval el temor, la incomprensió, la mort i l’espant des de la segona meitat del segle XX.

La primera part de l’exposició se centra en la mitificació europea de la vida en el Mediterrani a través de l’obra d’artistes de diferents nacionalitats i de diferents llenguatges artístics com Wilhelm von Gloeden, Herbert List, Nicolás Muller, José Benlliure, Antonio Muñoz Degraín, Pablo Picasso, Ignacio Pinazo o Joaquín Sorolla.

La segona part de la mostra exhibeix obres d’artistes contemporanis de països mediterranis que reflexionen sobre problemàtiques socials i polítiques a partir de la vida quotidiana, és a dir, dels modes de vida, els comportaments personals, les memòries dels llocs, les migracions, la guerra o la violència constant. Aquesta part inclou obres d’artistes com ara els  valencians Xavier Arenós i Sergio Belinchón, les marroquines Yto Barrada i Bouchra Khalili, l’algeriana Zinedine Bessai, la francesa d’origen algerià Zineb Sedira, el libanès Akram Zaatari, l’albanès Adrian Paci, el palestí Taysir Batniji, la suïssa Ursula Biermann o el francès Mathieu Pernot.

 

  • Dimecres, 17 de febrer, 11’00h
  • Galeria 1 del IVAM, C/ Guillem de Castro Nº 118