L’IVAM acomiada aquest diumenge els ‘monstres’ del danés Asger Jorn

Les més de 200 peces de l’exposició, algunes inèdites, repassen totes les seues etapes creatives a través de pintures, dibuixos, gravats, publicacions i col·laboracions

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

València (12.06.23). L’Institut València d’Art Modern (IVAM) acomiada aquest diumenge, 18 de juny, ‘La creació oberta i els seus enemics: Asger Jorn en situació’, una exposició que mostra totes les etapes creatives d’aquest artista escandinau, el compromís social que el va acompanyar durant tota la trajectòria i convida a experimentar amb el seu art i els seus ‘monstres’.

Es tracta de l’exposició més gran realitzada a l’Estat espanyol sobre un autor imprescindible de les avantguardes del segle XX. A través de més de 200 peces l’exposició permet ampliar la mirada sobre la seua obra, més enllà de la seua faceta com a pintor expressionista, adscrit al grup Cobra. L’exposició es tanca aquest diumenge amb una visita guiada per part de l’equip de mediació del Museu.

Produïda per l’IVAM, en col·laboració amb el Museum Jorn de Silkeborg i el suport de la Fundació Banc Sabadell, l’exposició engloba gran part de les millors obres de Jorn: des del dibuix automàtic fins a les seues últimes pintures en la dècada de 1960, passant per la seua obra gràfica, pel·lícules i dibuixos lluminosos que van conformar el que Jorn va anomenar ‘Mite mut’, a més dels treballs desenvolupats entorn del grup Cobra i la Internacional Situacionista.

Des d’aquestes consideracions, l’exposició posa en perspectiva l’obra d’aquest artista en múltiples direccions, i estableix relacions amb artistes com Picasso o Miró, amb l’expressionisme abstracte, el situacionisme i, fins i tot, l’art pop, així com la influència de Jorn en l’art contemporani danés a través de la participació en l’exposició d’artistes com Per Kirkeby, Anna Sofie Mathiasen o el grup d’art i investigació de l’Institut Escandinau de Vandalisme.

Galeria

Relacionats

LA CREACIÓ OBERTA I ELS SEUS ENEMICS: Asger Jorn en situació

16 feb. 2023 – 18 jun. 2023
ExposicióIVAM Centre Julio González