Les Arts i l’IVAM donen un pas més en les seues iniciatives de promoció cultural conjunta

Diferents espais del Palau dels Arts alberguen per segon any consecutiu escultures procedents dels fons del museu

Nota de premsa

nota-post-palau-ivam-val

València. El Palau dels Arts Reina Sofia i l’Institut Valencià d’Art Modern-IVAM han prolongat un any més la vigència dels acords del seu conveni de col·laboració, amb la inclusió de noves mesures de cooperació i promoció cultural, segons han informat avui en roda de premsa Davide Livermore, Intendent del centre líric, i José Miguel G. Cortés, director del museu d’art modern.

“Després dels bons resultats de la primera presa de contacte, el nostre propòsit ara és desenvolupar una autèntica sinèrgia cultural. Ni l’IVAM acaba en els seus murs, ni el Palau dels Arts acaba en els seus. En poques ocasions en aquesta ciutat s’ha vist un interès per treballar junts com en el cas d’aquestes dues institucions fonamentals en aquesta comunitat. Tenim un somni i estem treballant a crear projectes específics”, ha assenyalat Cortés.

“Per aquest motiu -ha apuntat Davide Livermore- volem aprofitar aquesta conjuntura també per a multiplicar la nostra visibilitat i guanyar en visitants o espectadors. Estem situats en dos punts estratègics per al turisme: el centre històric i la Ciutat de les Arts i les Ciències, i que a més comparteixen el mateix públic objectiu. La idea és que qui visite l’IVAM o Les Arts puga informar-se però també comprar entrades i marxandatge d’ambdues institucions”.

Al respecte, Davide Livermore ha anunciat l’imminent llançament d’un nou concurs per dotar a Les Arts d’un punt de venda propi, ubicat a les mateixes taquilles del centre líric, com a punt de partida a posteriors incursions comercials.

Intercanvis

Per segona temporada consecutiva, es mantenen els intercanvis de patrimoni cultural entre els dos referents de les arts plàstiques i escèniques de la Comunitat Valenciana.

Les Arts acull aquest curs una nova lectura de la mostra Testimonis de l’art (diàleg entre lírica i plàstica), formada per escultures procedents dels fons de l’IVAM. Els espais més transitats de l’edifici de Calatrava: els vestíbuls de la Sala Principal, Teatre Martín i Soler i Aula Magistral, juntament amb les Terrasses de les Palmeres, que serveixen d’avantsala a l’Auditori, albergaran obres de Magdalena Abakanowicz, Alberto Bañuelos, Alberto Corazón, Markus Lüpertz i Ángeles Marco.

A més, els artistes de l’actual promoció del Centre Plácido Domingo visitaran les dependències del museu un diumenge de cada mes, fins al juliol de 2017, per protagonitzar un cicle de recitals lírics. La iniciativa, que ja va tenir un notable èxit de públic en el curs anterior, va començar aquest passat diumenge amb l’actuació de la soprano Olga Zharikova i la mezzosoprano Anna Bychkova, acompanyades al piano per Stanislav Angelov.

El calendari inclou més actuacions dels joves cantants els dies: 13 de novembre, 11 de desembre, 12 de febrer, 12 de març, 9 d’abril, 14 de maig, 18 de juny i un últim recital al juliol.

L’acord de col·laboració manté, així mateix, mesures com la col·locació de suports publicitaris de cada institució en emplaçaments de gran visibilitat de l’IVAM i de Les Arts, a més de vincular les seues respectives pàgines web i de consolidar la participació dels directius de les dos entitats i dels seus artistes convidats en esdeveniments organitzats per l’altre enclavament cultural.

logo-palau

Relacionats

Actuació dels estudiants del Centre de Perfeccionament Palau de les Arts

18 oct. 2015; 01 i nov. 2015; 13 des. 2015; 31 gen. 2016; 14 feb. 2016; 17 abr. 2016; 15 mai. 2016; 12 jun. 2016; 17 jul. 2016
MúsicaIVAM Centre Julio González

Música a l’IVAM

16 oct. 2016
MúsicaIVAM Centre Julio González