Gillian Wearing

DOSSIER DE PREMSA

Nota de premsa

Dossier Premsa Gillian Wearing

24 de setembre de 2015 al 24 de gener de 2016

Galeria 1. IVAM, Centre Julio González

Comissària: Sacha Craddock

L’exposició que l’IVAM inaugura el 24 de setembre és la primera mostra individual en Espanya de Gillian Wearing des de l’any 2001. La major part de les obres que la integren pertanyen als últims 15 anys de creació de l’artista britànica premi Turner 1997, que estarà a Valencia per a la inauguració. Fotografies com ara Rock “n” Roll 70 o  la videoinstal·lació titulada Your Views són d’aquest mateix any i no s’havien exhibit fins ara.

En total, en la galeria 1 de l’Institut Valencià d’Art Modern s’exhibiran 11 fotografies, una escultura i 8 videoinstal·lacions de Wearing. Treballs com la videoinstal·lació Secrets and Lies (2009), en què un conjunt d’homes i dones es despullen psicològicament davant la càmera, Bully (2010), que recrea una situació d’assetjament patida per un home, o la més recent Fear and Loathing (2014) estaran presents en la mostra.

Difícil d’emmarcar en una tendència artística clara, el treball de Gillian Wearing (Birmingham, 1963), té una sòlida empremta personal i social que ho dota d’un discurs potent. És una artista molt meticulosa en el seu treball, que aborda temes de gran actualitat com la violència, la incomunicació, els traumes, però des del punt de vista d’allò quotidià.

Si hi ha alguna cosa que distingeix la seua obra és la constant preocupació per la construcció de la identitat personal. Aquesta qüestió apareix en la sèrie Family History (2006) o la més recent videoinstal·lació We are Here (2014).

L’exposició, comissariada per la professora i crítica d’art britànica Sacha Craddock, compta amb el suport del British Council a Espanya, de la Galeria Maureen Paley de Londres i de la Col·lecció de la Fundació La Caixa.