Els artistes Joana Hadjithomas i Khalil Joreige guanyen el premi més prestigiós de França

L'IVAM ha exhibit recentment la seua obra en una mostra coproduïda amb quatre museus de França, Alemanya i Emirats Àrabs

Nota de premsa

NdP Premi Marcel Duchamp

València.- Joana Hadjithomas i Khalil Joreige van rebre anit el prestigiós premi Marcel Duchamp, que concedeix el Museu Pompidou de París i l’Associació per a la difusió de l‘art francès, que reconeix el treball dartistes residents a França. Lobra de la parella dartistas dorigen libanès s’ha exhibit fins al passat mes dagost en lIVAM, amb la mostra Joana Hadjithomas & Khalil Joreige. Se souvenir de la lumière. Two Suns in a Sunset.

Es tracta de la primera gran exposició que li ha dedicat una institució espanyola, i que ha comptat amb la coproducció del museu Jeu de Paume de París, la Sharjah Art Foundation de Sharjah (Emirats Àrabs) i el Haus der Kunst de Munic. En la mostra es va poder veure una completa selecció de treballs dels artistes des de finals dels noranta fins a lactualitat, entre obres en paper, fotografia, escultura, així com àudio i videoinstalacions, incloent la recent Rumour of the world (2014), o projectes com Circle of Confusion (1997-2014) i Postcards from War (1997-2006).

Des de fa 15 anys, Joana Hadjithomas i Khalil Joreige construeixen discursos sobre històries ocultes que es contraposen al relat històric dominant. Estan interessats en la individualitat de les persones que viuen en societats comunitàries i en la dificultat de viure el present. Cineastes i artistes de formació autodidacta, Hadjithomas i Joreige estableixen llaços temàtics, conceptuals i formals entre fotografies, videoinstalacions, pel·lícules de ficció o documentals.

Relacionats

Joana Hadjithomas & Khalil Joreige

06 abr. 2017 – 27 ago. 2017
Exposició