El IVAM presenta la nova sala d’exposicions de la biblioteca

‘Art modern en l’Espanya franquista. Llibres, revistes i documents’ és el títol de la primera mostra que alberga aquest espai

ConvocatòriaNota de premsa

PDF Convocatòria Exposició biblioteca IVAM

València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, presentarà als mitjans de comunicació la sala d’exposicions de la biblioteca, el dijous 15 d’octubre a les 11’00h.

‘Art modern en l’Espanya franquista. Llibres, revistes i documents’ és el títol de la primera exposició que acull la sala, que presenta els antecedents als col·lectius artístics sorgits en la València de la dècada dels seixanta, grups d’artistes i teòrics que van donar els primers passos per a obrir les portes a l’art modern en el minso panorama cultural de l’Espanya anterior a 1960.

El material documental seleccionat per a l’exposició són llibres, catàlegs, retalls de premsa de l’època, invitacions, fullets de mà i una fotografia, pertanyents als fons de la biblioteca de l’IVAM i a dipòsits d’artistes com l’arxiu de Josep Renau, l’arxiu de Jacinta Gil i arxiu de Manolo Gil.

Annex a la sala de lectura i amb al voltant de 60 metres quadrats, el nou espai naix amb el propòsit d’albergar activitats didàctiques i de mostrar exposicions bibliogràfiques i documentals basades en els fons de la biblioteca i en els arxius d’artistes dipositats en el museu.

L’obertura oficial al públic d’aquesta nova sala tindrà lloc també el dijous 15 d’octubre a les 20:00.

  • Dijous, 15 d’octubre, 11’00h 
  • Biblioteca de l’IVAM, C/ Guillem de Castro Nº 118