L’IVAM acomiada este diumenge les exposicions d’Otobong Nkanga i Alberto Feijóo

Nota de premsaIVAM Centre Julio González
  • Una visita comentada tanca la primera exposició a Espanya de l’artista nigeriana, guardonada amb el Premi Internacional Nasher d’Escultura
  • Últims dies també per a visitar ‘Trascity’, la proposta de l’alacantí Alberto Feijóo, un collage en moviment sobre la cara B de les ciutats

 

València (03.01.24) L’Institut València d’Art Modern (IVAM) acomiada este diumenge la primera exposició a Espanya de l’artista nigeriana Otobong Nkanga -guanyadora del Premi Nasher d’Escultura 2023- i la proposta de l’artista alacantí Alberto Feijóo que porta per títol ‘Trascity’. En el marc de la programació especial per Nadal, l’IVAM acomiada la mostra amb una visita comentada a l’exposició a les 12 hores.

En l’exposició ‘Anhel de llum del sud’, l’artista Otobong Nkanga (Kano, Nigèria, 1974) reflexiona sobre la terra com a lloc de vida i com a font de recursos, al mateix temps que qüestiona l’extractivisme i els sistemes de producció. A través d’escultures, dibuixos, tèxtils, poemes, objectes i performances, l’IVAM oferix un repàs per alguns dels seus projectes més destacats de les últimes dècades. La mostra també inclou una instal·lació creada ex professo per al museu, juntament amb el ceramista Juan Carlos Iñesta de l’estudi Domanises.

Durant els mesos d’exhibició el públic ha participat activament en l’obra Carved to Flow, una peça que va iniciar Otobong Nkanga per a la documenta 14 consistent en la creació de sabons ecològics. El pròxim 5 de gener Lucía Jaén i Katalay Sun convidaran els visitants a dialogar sobre l’obra i es podran adquirir els sabons per a col·laborar amb la Fundació Carved to Flow a Nigèria.

D’altra banda, i fins al 4 de gener, els més menuts poden participar en un taller familiar gratuït en el qual descobriran els materials que utilitza l’artista en les seues obres, plens de simbologia, història i possibilitats creatives.

Últims dies per a visitar ‘Trascity’

L’artista Alberto Feijóo (Alacant, 1985) ha convertit la galeria 3 de l’IVAM en un traster per a reflexionar sobre el lloc que ocupem en el món i tot el que deixem arrere. ‘Trascity’, que es va inaugurar al juny, es clausura este diumenge a l’IVAM. El projecte es va reconfigurar el mes de novembre quan l’artista va dur a terme una reordenació de l’espai expositiu amb una nova posada en escena dels elements de la sala.

Este collage en moviment que representa l’exposició s’ha convertit també en un espai viu a través de diferents accions desenvolupades per Feijóo, com el Club Collage, una activitat desenvolupada juntament amb l’artista que ha viatjat també per diversos centres penitenciaris.

Galeria

Relacionats

Otobong Nkanga. Anhel de llum del sud

13 jul. 2023 – 07 gen. 2024
ExposicióIVAM Centre Julio González

Trascity. Alberto Feijóo

01 jun. 2023 – 07 gen. 2024
ExposicióIVAM Centre Julio González