L’IVAM presenta l’exposició ‘Construint Nous Mons. Las Avantguardes Històriques en la Col·lecció de l’IVAM (1914-1945)’

La mostra podrà veure's fins al 10 d'abril de 2016

ConvocatòriaNota de premsa

Pdf Convocatòria Avantguardes Històriques

València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, i comissari de la mostra juntament amb Josep Salvador, presentarà als mitjans de comunicació l’exposició ‘Construint Nous Mons. Les Avantguardes Històriques en la Col·lecció de l’IVAM (1914-1945)’ el dimecres 11 de març, a les 11:00, en una visita guiada a la mostra.

L’IVAM trau a la llum en aquesta exposició vora 1.000 peces de la Col·lecció del museu pertanyents a un període clau en la historia de l’art, que s’exhibiran durant més d’un any. Estructurada de forma temàtica, la mostra inclou pintures, escultures, collage o fotografies d’artistes com ara Marchel Duchamp, Moholy-Nagy, László Peri, Naum Gabo, El Lissitzky, George Grosz, John Heartfield, Josep Renau o Helios Gómez, entre molts altres.

‘Construint Nous Mons’ recorre un llegat artístic que és a la base del desenvolupament de la modernitat a través d’una estructura temàtica dividida en deu sales. Set d’elles inclouen projeccions de pel·lícules que contextualitzen les obres, amb títols com ara Un gos andalús (1929) de Luis Buñuel, El ballet mecànic (1924) de Fernand Léger o Temps moderns (1926) de Charles Chaplin. S’exhibeixen a més 40 peces de disseny industrial de l’època de la col·lecció Alfaro Hofmann, com la Cuina de la casa Schröder (1924), i obres de la Bauhaus alemanya.

Amb motiu de la inauguració, el dijous 12 de març a les 19:30, el Ballet de la Generalitat presentarà en l’IVAM una nova versió de l’espectacle Los pájaros muertos, coreografiat per Marcos Morau. La peça pren prestat el títol d’un dels quadres de Picasso per endinsar-se en la vida i obra d’aquest artista.

■ Dimecres, 11 de març

■ 11.00 hores

■ Galeries 3 i 4 de l’IVAM. C/ Guillem de Castro, 118. València