Fake Games. Fernando Sánchez Castillo

El monument col·lectivitzat

IVAM ProdueixIVAM Centre Julio González

El projecte de l’artista Fernando Sánchez Castillo (Madrid, 1970) i comissariat per Miguel Caballero, es basa en la realització d’un monument col·lectiu en la galeria 6 del museu a partir d’una de les fotografies més icòniques de la Guerra Civil Espanyola: Mort d’un milicià atribuïda a Robert Capa i Gerda Taro. Sánchez Castillo, en la seua proposta artística, connecta aquesta cèlebre fotografia amb la història de la indústria valenciana del joguet.

Durant els anys de la guerra civil els sindicats d’Ibi (Alacant) van col·lectivitzar una de les fàbriques de joguets més importants. S’hi va parar la producció habitual i només un milicià de llanda va eixir de la fàbrica en aquells anys, model de l’home nou. Després de perdre la guerra, el milicià es va convertir en un objecte comprometedor i molts obrers del joguet van haver de mamprendre camí cap a l’exili.

El leit motiv de l’exposició és la creació d’un memorial col·lectiu basat en l’intercanvi d’una xicoteta figura de la Guerra Civil Espanyola, inspirada en la icònica fotografia de Robert Capa i Gerda Taro, a canvi d’un pensament o un desig que els visitants plasmaran en les parets de la Galeria. Una brigada de 4000 unitats està disposada a tal fi. El museu dedica així part del seu espai a les narratives individuals en perpetu joc de conflictes.

Videos

Relacionats

Conversa entre l’artista Fernando Sánchez Castillo i Miguel Caballero, comissari de l’exposició Fake Games

14 nov. 2019
ConversesIVAM Centre Julio González

Recorregut a l’exposició Fake Games a càrrec de Miguel Caballero

15 nov. 2019
VisitesIVAM Centre Julio González

Visites comentades a les exposicions novembre 2019

02, 03, 09, 10, 16, 17, 23, 24 i 30 nov. 2019
EducacióVisitesIVAM Centre Julio González