L’IVAM Produeix

Transition [crasas garden installation]

IVAM Produeix

Vivim temps de canvi, de transformació. Aquests moments suposen el pas d’un estat a un altre, i no estan exempts d’incertesa. Com viatgers del present construïm noves realitats, coneixem el lloc d’origen però no necessàriament el de destinació. La transició infinita és tal vegada el punt d’arribada.

La instal·lació Transition, pensada per equipar l’esplanada de l’IVAM durant els mesos d’estiu, explora una transició modular i geomètrica en fusta per activar un dispositiu d’interacció social destinat a albergar una àgora i punt de trobada vegetalitzat a l’ombra en l’accés del museu . La peça de 100 m2 i 25 metres de llarg, es concep com una infraestructura ciutadana d’ocupació temporal.

La peça de l’arquitecte Adrián Torres Astaburuaga, que ha comptat amb la col·laboració de Fumiko Ikemoto, es recorre en el seu interior, establint-se una sèrie de plataformes o nivells que poden fer les vegades d’amfiteatre, àgora, escenari, plataforma d’exposició o simplement punt de descans. Aquestes plataformes incorporen vegetació per a configurar un jardí de plantes crases o suculentes, juntament amb algunes espècies arbòries o arbustives adaptades a clima d’extrema calor.