L’IVAM tindrà aquest estiu una intervenció arquitectònic-artística efímera a l’esplanada

Nota de premsa

NdP Bocetos Adrián Torres_VAL

València. L’IVAM presenta els esbossos de la intervenció arquitectònic-artística no permanent que s’ubicarà a l’esplanada del centre Julio González i que es presentarà el dijous 22 de juny. Dins de la línia l’IVAM produeix, l’arquitecte valencià Adrián Torres està treballant en un projecte efímer, que durant els mesos i hores de més calor permeta que el públic puga passar més temps en ella. Es tracta de fer que aquest espai del museu siga més habitable, més verd i més interactiu.

Amb l’objectiu que els visitants puguen romandre en un espai tan emblemàtic com és l’esplanada, tots els estius es realitzarà una intervenció diferent per al qual es convidarà a artistes, arquitectes i/o col·lectius formats per diferents professionals que aporten idees per a transformar l’entrada del museu.

El projecte d’Adrián Torres entra dins de la línia d’actuació artística denominada IVAM produeix, que es va iniciar el passat mes de gener amb la intervenció en la façana de l’IVAM de l’artista Cristina Lucas (Jaén, 1973), i que promourà enguany la producció d’obra de vora una desena d’artistes. Es tracta que el museu no es limite a exhibir exposicions, sinó que actue també com a generador de producció artística nova, a més a més de posar en valor projectes site specific per a alguns espais no museístics del centre.

Adrián Torres (València, 1982) és arquitecte, llicenciat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la UPV. Amb formació en arquitectura experimental i planejament urbà, Torres ha dut a terme projectes d’arquitectura emergent i activació d’espais de co-gestió i creativitat social urbana, com ara la Caldereria, el Bosc Urbà del Carme o el solar Corona. Actualment desenvolupa projectes d’arquitectura, paisatge, investigació i disseny.