La Nave 1984-1991

ExposicióIVAM Centre Julio González

La Nave va ser un col·lectiu de dissenyadors que va nàixer de la fusió dels estudis Caps i Mans i Enebece (NBC), donant acollida a onze professionals de diferents disciplines, des de dissenyadors industrials i gràfics fins a artistes visuals, arquitectes i aparelladors: Eduardo Albors, Paco Bascuñán, José Juan Belda, Carlos Bento, Lorenzo Company, Sandra Figuerola, Marisa Gallén, Luis González, Luis Lavernia, Nacho Lavernia i Daniel Nebot.

El grup es va convertir en un referent del disseny de la dècada 1980 i d’una manera d’entendre la disciplina del disseny gràfic i industrial. La creació de l’Estat de les Autonomies i la necessitat de modernització de les administracions públiques va suposar una eclosió d’oportunitats de treball. Calia crear i dotar d’imatge noves institucions polítiques i socials i modernitzar d’altres tenyides de l’halo gris de la dictadura, desprestigiades absolutament a Europa.

La Nave va liderar el pas d’una concepció clàssica a una mentalitat postmoderna que s’adequava a la nova realitat social i productiva en la qual el valor comunicatiu de l’objecte anava guanyant terreny als aspectes funcionals. Al mateix temps, el mercat i la seua insaciable necessitat de novetat començava a imposar-se. Va ser el pas intermedi entre el moviment modern i el seu lema «la forma segueix la funció» i la situació actual, en la qual el lema podria transformar-se en «la forma segueix el mercat».

Videos

Relacionats

Visita “La Nave 1984-1991”

09 mar. 2023 – 20 ago. 2023
MediacióIVAM Centre Julio González

Presentació “La Nave 1984-1991”

09 mar. 2023
ConversesIVAM Centre Julio González