Azucena Vieites

Rehacer. Break Out of Your Shell

ExposicióIVAM Centre Julio González

Aquest projecte específic per a l’IVAM de l’artista Azucena Vieites (1967, Hernani) aprofundeix en els llenguatges vinculats a una estètica subcultural i les seues formes de producció, entre la pràctica artística low‐fi (de baixa fidelitat) i la idea d’edició. Vieites planteja una reflexió sobre la cultura visual contemporània a partir de recursos com la multiplicitat, el fragment, l’apropiació o l’ocultació mentre qüestiona la lògica de la narrativa clàssica.

Aquest projecte, que comença a partir d’un taller sobre fanzine feminista amb estudiants de la ciutat de València, focalitza una part del seu desenvolupament en l’acció de “refer”, ja que pren com a base el treball Break Out of Your Shell (2009) de l’autora. La proposta, que es mou entre el cartell i la publicació, s’instal·larà en diferents espais intersticials o de trànsit del museu, i interpel·larà de manera directa les diferents subjectivitats que l’habiten.

El treball de Vieites realitza aproximacions a la cultura visual contemporània mitjançant recursos gràfics com el dibuix o la serigrafia. En 1994 va cofundar Erreakzioa-Reacción, una iniciativa per al desenvolupament de propostes entre la pràctica artística i el pensament feminista. Entre les seues últimes exposicions individuals es troben: Playing Across Papers, Sala Alcalá 31 (Madrid, 2020-2021); Hey Baby!, Box 27, Casal Solleric (Palma, 2018); Woollen Bodi, galeria Carreras Múgica (Bilbao, 2015); Tableau Vivant, Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia (Madrid, 2013), o Fundido encadenado. Break You Nice, MUSAC (Lleó, 2012). Ha format part de l’11a edició de la Biennal de Berlín 2020. La seua obra es troba en les col·leccions del Museu Reina Sofia, CA2M, Artium, CGAC, Govern Basc, MUSAC, Juntes Generals de Guipúscoa i Fundació Botín.

Relacionats

Conversa entre Azucena Vieites i Sandra Moros

18 feb. 2021
ConversesIVAM Centre Julio González