Xarrada de Natalya Serkova al voltant de “Un exercici de violència” + Presentació de la publicació de la mostra

ConversesIVAM Centre Julio González

El projecte de Guillermo Ros Un exercici de violència enllaça diverses línies narratives i conceptuals: la qüestió de la integració institucional de l’artista, el tema de la violència, present en el projecte com a indicador de la possibilitat de moviments i canvis, i les al·lusions a uns certs esdeveniments històrics que apareixen de manera vaga però persistent en el muntatge de l’exposició. En la seua xarrada, Natalya Serkova intentarà identificar i descobrir aquestes connexions, per a especular sobre com un projecte pot unir temes aparentment tan diferents com la Revolució Francesa, la fenomenologia de la producció artística, el comportament de les rates i l’amor.

Introducció de Julia Castelló (Barcelona, 1992), historiadora d’art i comissària independent. Cofundadora, al costat d’Ali A. Maderuelo, de l’espai autogestionat A10 (València) des de 2019. Va ser assistent de comissariat i responsable de publicacions en Bombas Gens Centre d’Art (València, 2017-2021). Ha co-comissariat, també amb Maderuelo, les exposicions «Ca’t Speak for Itself» a la Casa Encendida (Madrid, 2018), “Hoy puede ser tu día” (Espai Tactel Toormix, Barcelona, 2021), “Fauna de las Cuatro Torres” d’Amalia Ulman (Centre del Carme de Cultura Contemporània, València, 2021) i “Una cruzada de pasiones” (House of Chappaz, València, 2021). Actualment, formen part de l’equip curatorial del Programa d’Art i Context de l’IVAM.

Natalya Serkova (1988, Rússia). Filòsofa i teòrica de l’art, actualment establida a Moscou. Es va llicenciar en Filosofia en la RSUH de Moscou. És cofundadora de TZVETNIK, plataforma que explora i promou l’art contemporani de tot el món. El seu llibre El que podria donar-se (“То, что может быть дано”), escrit en un gènere de “teoria ficció”, es va publicar per primera vegada en 2017 en rus. És col·laboradora de Moscow Art Magazine, la revista e-flux, RevistaArta, isthisit?, OFluxo i altres mitjans centrats en l’art contemporani. Actualment, la seua investigació se centra en els camps de l’estètica de l’objecte, els últims enfocaments de la fenomenologia i la filosofia de l’art.

PRESENTACIÓ DE LA PUBLICACIÓ Un exercici de violència, amb textos de Natalya Serkova i Julia Castelló.

* Natalya Serkova connectarà de manera en línia amb l’IVAM, on els presents a l’auditori podran llançar altres qüestions a més de les plantejades per l’artista, Guillermo Ros, i la moderadora, Julia Castelló. Hi haurà traducció simultània anglés – espanyol.

Relacionats

Un exercici de violència. Guillermo Ros

07 oct. 2021 – 06 feb. 2022
ExposicióIVAM Centre Julio González