Una vegada vaig veure un cervell en un tupper. Elena Córdoba

Radicantes

EscèniquesIVAM Centre Julio González

Radicantes és un espai d’experimentació, de recerca, d’observació i de debat sobre la pràctica performativa.

Les artistes convidades a aquesta edició de Radicantes 2022-23 seran Laura Ramírez, Paz Rojo i Elena Córdoba.

El divendres 20 de gener de 2023 està programada una conversa entre/amb les tres convidades


Un vegada vaig veure un cervell en un tupper. Elena Córdoba

Del 16 al 21 de gener del 2023. El dissabte 21 realitzarà una mostra de la seua investigació.
Durant la vostra estada treballareu amb un grup de persones. S’obrirà convocatòria per formar part del laboratori.

Una vegada vaig veure un cervell en un tupper, va ser al Teatre anatòmic de la Universitat de Coimbra, era una forma tova que flotava en formol. Estudiant el cervell he après que els records no es guarden enlloc determinat, que no tenim un espai fisiològic al cervell per emmagatzemar-los. He après que els records i els pensaments són connexions que com s’estableixen poden desaparèixer. És a dir que la memòria està feta d’empremtes que deixa el que hem viscut en aquesta matèria tan tova que sembla impossible que alguna cosa s’hi quede gravada.

Vull treure el cap a aquestes empremtes, als processos a través del que alguna cosa s’escriu i en què això que va quedar escrit s’esborra.

Elena Córdoba. Ballarina i coreògrafa. La seua obra es construeix a partir de l’observació detallada del cos, l’eix i la matèria del seu treball. Reivindica la sensorialitat com a forma de coneixement i l’acte de ballar com una de les manifestacions.

L’any 2008 inicia Anatomia poética, cicle de creació sobre l’interior del cos humà, que comprèn obres i estudis de diferents formats. Actualment treballa entre el cos i la botànica en el marc del projecte Ficciones Botánicas, un projecte d’estudi i creació al voltant del món vegetal i les lleis coreogràfiques.

Al ball, entès com una manifestació humana, li ha dedicat els projectes col·lectius: Bailar ¿es eso lo que queréis?, Déjame entrar o ¿Bailamos?.
https://www.elenacordoba.net/

Relacionats

Radicantes. Dansa i altres espècies

12 des. 2022 – 21 gen. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González