Un programa d’absolut desordre. Museu universal i post-museu. Conferència de Françoise Vergès

En el marc del programa d'estudis Articulacions #IVAM35

ArticulacionsIVAM Centre Julio González

El museu universal, invent de l’Europa de la Il·lustració, estava destinat a representar el prestigi de la nació i les riqueses de tota la humanitat. Temple de la bellesa i l’harmonia, va exercir un paper central en la modernitat. Encara que qüestionat, el seu model continua sent hegemònic.

Françoise Vergès examinarà esta genealogia abans de plantejar-se com podria ser un “post-museu” en el context de la catàstrofe climàtica, les noves tecnologies i el capitalisme patriarcal de raça neoliberal.

Esta conferència és cim del seminari d’investigació que tindrà lloc des del dia 29 al 31 de gener en el context del programa de Doctorat en Pensament Filosòfic Contemporani de la Facultat de Filosofia de la Universitat de València. Si estàs interessat a acudir al seminari complet, pots posar-te en contacte amb la universitat a través d’este correu: hasang.lopez@uv.es

Françoise Vergès (La Reunió-França) és escriptora, feminista decolonial antiracista i comissària independent. El títol de la seua última publicació és ‘Programme de désordre absolu. Decoloniser le musée’ (2022).

Relacionats

Articulacions – Programa Públic 23/24

04 oct. 2023 – 28 jun. 2024
ArticulacionsIVAM Centre Julio González

Articulacions – Programa d’estudis IVAM · UV · UPV 23/24

15 nov. 2023