Taula Redona: Passat i futur de l’horta

Una mirada des del present

ConversesIVAM Centre Julio González

A partir de la projecció del documental “A Tornallom”, que aborda la problemàtica de les polítiques de desenvolupament urbà dutes a terme en les últimes dècades a València i els seus efectes en zones com La Punta.

18:00 h. Projecció del documental “A Tornallom”( 2005), d’Enric Peris i Videohackers.

(durada 48 min.)

19:00 h. Taula Redona.

Participants:

  • Javier Canales, arquitecte i membre de Per L’Horta
  • Jordi Belver, afectat i membre de Per L’Horta
  • Antonio Montiel, secretari general de Podemos CV
  • José Juan Martínez, membre de Artxiviu de l’Horta
  • Daniel T. Marquina, miembro de Artxiviu de l’Horta

Mesa redona amb motiu de les exposicions de Rogelio López Cuenca en l’Institut Valencià d’Art Modern, IVAM, i en la Galeria Paz y Comedias.

Per L’Horta és un moviment social hereu de la­ primera Iniciativa Legislativa Popular per la protecció de l’Horta de València (ILP) constituit formalment com associació sense ànim de lucre.

Per L’Horta no pretén ser un grup més en defensa del territori, sinó que vol ser catalitzador de totes aquelles accions o polítiques que vagen encaminades a l’aconseguiment dels objectius que es proposaven a la ILP. És a dir, accions i polítiques per la protecció de l’Horta de València, de posar en valor aquest paisstge, el seu patrimoni agrícola, hidric i cultural i històric.

Per L’Horta pretén ser un moviment cívic que incidisca en la realitat per canviar l’estat actual de menyspreu cap a l’agricultura i els valors patrimonials del nostre món rural.

http://perlhorta.info/

 

Artxiviu de l’Horta

Els protagonistes de la història agrària de l’Horta de València desapareixen sense que fins avui ningú s’haja ocupat d’arreplegar, ordenar i divulgar els seus records i experiències.

Aquest formidable cabal de sabers, indispensable per a entendre aquests paisatges culturals de l’aigua, és l’objecte de Artxiviu de l’Horta, un projecte que indaga en aquesta memòria i aquesta realitat, i que pretén ser arxiu i vehicle de coneixement i conservació.

https://vimeo.com/artxiviu

https://www.facebook.com/artxiviu/?pnref=story

Relacionats

Radical Geographics

07 oct. 2015 – 14 feb. 2016
Exposició