Performance en viu i Taller Tecnometrías

Cicle: El museu maneres d'ús

TallersIVAM Centre Julio González

A càrrec de Solimán López y Aitziber Artasun

Taller Tecnometrías

L’objectiu d’aquest taller consisteix a ajudar a ampliar la nostra mirada sobre l’espai expositiu en relació amb l’obra però principalment, en relació amb nosaltres mateixos com a consumidors d’art. L’eina principal de treball serà l’acció Tecnometrías que al llarg del curs anirà desenvolupant l’artista Solimán López en un espai públic i obert del museu.

L’acció proposa una sèrie de mesuraments de caràcter espacial i conceptual que permetran analitzar en viu conceptes com a ocupació-desocupació; arquitectura plena-arquitectura buida; obra-espectador; temps-moviment; pensament-sentiment… des de la qual cosa, Aitziber Urtasun realitzarà una anàlisi teòrica sobre la importància del buit en l’art des de principis de segle XX fins a l’art actual. La formació tindrà en tot moment un caràcter reflexiu i crític.

Inscripció en el Mostrador d’atenció al Públic o a través del correu electrònic ivam@ivam.es (assumpte: Taller Tecnometrías). Places limitades

Horari:

Divendres de 16:30 h. a 19:30 h.

Dissabte d’11:00 h. a 19:30 h.

Domingo d’11:00 h. a 19:30 h.

El museu maneres d’ús
Amb aquest títol genèric englobem una sèrie d’accions que reflexionen sobre els espais físics o virtuals de l’IVAM, passant de “les instruccions d’ús” (Perec dixit) a les maneres explícites de ser usats els espais que componen un museu, alguns dels quals no són els més recognoscibles o simbòlics. El cicle El museu maneres d’ús anirà oferint visions i interpretacions sobre la importància del lloc i els espais, les seues ocupacions o ocultacions, dins d’un museu contemporani.