Taller didàtic “Art i espiritualitat”

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

El taller consistirà en una visita guiada i comentada a l’exposició i en la realització de dos activitats. L’objectiu és constatar la relació que ha existit sempre, entre art i espiritualitat a través de variades manifestacions artístiques com la pintura, escultura, arquitectura…. i les expressions plàstiques més actuals.

En un primer moment es treballarà sobre les vidrieres de Gerardo Roda, inspirades en les va realitzar per al trifori de la de la Catedral de Conca., amb materials no tallants, per a això es dibuixaran en cartolines de colors, diferents formes i siluetes geomètriques, circulars…. per a després repassar-les amb un burí i facilitar que es puga retallar. Sobre les formes buidades es col·locarà paper cel·lofan de diferents colors que combinant-los produiran un efecte de joc de llums i diferents cromatismes. Cada participant es podrà portar la seua composició final.

Després es treballarà sobre l’obra de Lidó Rico, que realitzarà una instal·lació localitzada a l’entrada del taller, composta per més de 20.000 clarions de colors en forma de xicotetes calaveres de distints colors, l’obra titulada “Clarions”. En un encerat gegant sobre una de les parets del taller, cada participant podrà realitzar la seua pròpia intervenció amb la peça triada que s’anirà completant amb les intervencions dels participants que vagen passant pel taller, de manera que es conformarà un gran mural que formarà part de l’ambientació del propi taller.

A partir de 5 anys

25 persones

De dimarts a divendres de 09:30 – 13:30 h. i de 15.30 – 18:30 h. Grups escolars previa citació. Diumenges passes a las 11:00 h., 12:00 h. i 13:00 h.

Durada del taller: 1 h. 30 min. per grup.

Els tallers estèn destinats a tot tipus de públic: escolars, instituts, adults, centres ocupacionals, etc.

Telèfon d’informació i reserves 96.3869992. Dilluns, dimecres i divendres 8.30 a 10.30h i dimarts de 16.30 a 19.15h. (jose.martinez@ivam.es)