Taller d’autoedició de Fanzines Superpinggpong

TallersIVAM Centre Julio González

¡Inscripció oberta!
Per a formalitzar-la envia un correu a actividades@ivam.es

Inscripcions:
Assistents: 30 euros
Estudiants i membres d’APIV (prèvia acreditació): 15 euros
Amics de l’IVAM: gratuït

Taller d’autoedició de Fanzine a càrrec del dibuixant, artista gràfic i editor Martín López Lam.

Amb motiu de la clausura de l’exposició “Fanzination. El fanzine de còmic a Espanya”, realitzem en l’IVAM un taller d’autoedició, amb la finalitat de generar un acostament pràctic a aquest mitjà de la cultura visual, la seua vinculació amb la contracultura, els moviments underground i la llibertat creativa, així com un marc de foment de la “cultura fanzinera.”

Es tracta de crear un espai de diàleg i intercanvi entorn de la col·lecció de fanzines i publicacions teòriques del còmic recentment donades per Álvaro Pons a la biblioteca del IVAM, donant vida així a una incipient fanzinoteca, espai per al coneixement i divulgació del fanzine.

Descripció:
A través d’una sèrie d’exercicis senzills aprendrem diferents formats i les seues possibilitats a l’hora de realitzar una publicació gràfica, posant l’accent en la relació entre el contenidor (format) i el contingut (concepte). Amb exemples concrets aprendrem les diferents opcions a l’hora de crear una publicació: desplegables com a acordions, enrotllades, de grandària periòdica, amb format quadrat, tipus pòster, enllaunades, de la grandària d’una caixa de fòsfors, entre moltes altres. Anirem veient / experimentant des de formats senzills i econòmics, que puguen ser reproduïts fàcilment, fins a formats més complexos i que requereixen major infraestructura.

Objectius:
Facilitar al participant les eines bàsiques amb les quals puguen afrontar els seus propis projectes d’autoedició. El taller està orientat cap a l’autoedició gràfica (còmic, dibuix, collage, foto, etc), encara que també serà obert a altres àrees, incentivant l’encreuament de disciplines i el treball grupal. El resultat final del taller serà un fanzine col·lectiu, realitzat a manera de joc entre tots els participants.

Continguts:
1. Continguts teòrics:
– Acostament teòric a la autoproducción. Aprendre fent.
– Tipologies del fanzine.
– La col·lectivitat darrere de les publicacions.
2. Pràctica:
– Formats i continguts.
– Producció i mitjans.
– Distribució.

Dirigit a alumnes de belles arts o disseny, periodistes, fotògrafs o qualsevol amant de l’edició o simple curiós.

Nombre de màxim de participants: 14.

Relacionats

Fanzination!

27 jul. 2017 – 26 nov. 2017
BibliotecaExposició