Recreo València Art Book Fair 4ª edició

La festa de la cultura impresa torna a l'IVAM

AltresIVAM Centre Julio González
  • La fira, dedicada als llibres d’art i publicacions independents, comptarà amb la participació d’editorials de diferents llocs del món.
  • Destaca un programa d’activitats multidisciplinàries que comptarà amb la presència d’artistes, investigadors, il·lustradors, performers i dissenyadors.

La quarta edició de Recreo Art Book Fair torna a l’IVAM del 20 al 22 d’octubre, consolidant-se com un esdeveniment de renom en el món de les publicacions independents i els llibres d’art.

Esta fira, que serveix com a plataforma d’exhibició i espai de diàleg per a editorials independents, ofereix una experiència única per als amants de la cultura impresa. Fotografia, il·lustració, llibres d’artista, catàlegs, crítica, assaig i arquitectura, són només alguns dels gèneres que es podran explorar en esta quarta edició, que promet destacar per la seua mescla de participació internacional, nacional i local.

Recreo Art Book Fair acollirà un total de 73 editorials provinents de tot el món, incloent-hi països com Alemanya, l’Argentina, Bèlgica, Bolívia, Bòsnia/Hercegovina, el Brasil, els Estats Units, França, Anglaterra, Itàlia, Mèxic, Països Baixos, el Perú i l’Uruguai.

Recreo pretén crear un espai d’intercanvi, producció i representació, participar de la dinamització cultural de València i donar suport al desenvolupament d’una xarxa internacional de creatius. En esta 4a edició es pretén generar un espai obert i col·laboratiu que permeta representar i visibilitzar a creatius emergents i establits del camp de les publicacions i les arts visuals.

El programa d’activitats de marcat caràcter multidisciplinari, contractarà amb una exposició de cartelleria a càrrec de l’artista i dissenyadora francesa, Félicité Landrivon-Brigade Cynophile. Una conferència de Francesc Ruiz sobre la seua relació amb l’edició independent al llarg de la seua carrera com a artista contemporani. La captivadora performance de l’artista Sergej Vutuc, “Feeding back the print” que fusionarà so i fotocopiadores en directe, així com una conferència de la investigadora i antropòloga mexicana Valeria Mata, qui explorarà noves perspectives sobre l’autoria, l’escriptura i les biblioteques. Per als amants de la il·lustració i el disseny, les xarrades de la barcelonina María Medem i del dissenyador portugués João Castro, (fundador de The Royal Studio) seran fites imprescindibles.

A més es presentaran els llibres “Alfredo Ruiz. Camins cap a la modernitat de les falles”, presentació que comptarà amb la presència de Núria Enguita, Anna Ruiz, Álvaro de los Ángeles, Alejandro Lagarda, Albert Ferrer, Ricardo Ruíz, Daniel Escobedo i Alfredo Ruiz; i “Trascity”, publicació editada amb motiu de l’exposició homònima que es pot veure en la galeria 3 de l’IVAM Centre Julio González. Participaran en la presentació: Alberto Feijóo, Àngels Miralda, Jon Uriarte i Jaime del Corro.

Consulta tota la programació en el web de Recreo.

Recreo és una iniciativa conjunta de l’editorial Handshake, liderada per Rubén Montesinos i Jaime Sebastián, i Santanasantana, l’estudi format per Aythami Castellano i Iván Santana. Els organitzadors tenen com a objectiu principal crear un espai inclusiu, plural i intergeneracional que promoga l’intercanvi, la dinamització cultural, la formació professional i el desenvolupament d’una xarxa internacional de creatius.

Relacionats

Presentació publicació “Alfredo Ruiz. Camins cap a la modernitat a les falles”. Recreo

20 oct. 2023
ConversesIVAM Centre Julio González

Presentació publicació “Trascity”. Recreo

21 oct. 2023
ConversesIVAM Centre Julio González