Projecció ‘Artifacts Assembly’ de Pau Berga. DocsValencia

Projecció en el marc del festival DocsValencia. Espai de no Ficció. #IVAM35

CinemaColaboracionesIVAM Centre Julio González

Projecció de la pel·lícula Artifacts Assembly, en el marc de la 8a edició del festival DocsValencia. Espai de no Ficció.

L’IVAM i el Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts Reina Sofia presenten una proposta audiovisual estrenada en el Palau el passat 29 de gener. Este film és fruit de la col·laboració entre totes dues institucions, que pretén acostar i potenciar la relació entre diverses disciplines artístiques.

 

Sinopsis
Artifacts Assembly es desenvolupa a través d’un diàleg entre, d’una banda, onze peces musicals interpretades pels artistes emergents del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts i, per una altra, una selecció d’obres procedents de les exposicions temporals i de la Col·lecció de l’IVAM. Esta analogia entre art modern i contemporani i les obres musicals esdevé una reflexió sobre el muntatge, ja siga escènic, expositiu o cinematogràfic, entés com un llindar per a imaginar confluències entre diferents disciplines.

Les correspondències entre intèrprets i obres ens guien per les formes de Julio González, la sensibilitat de Matilde Salvador o Leonard Bernstein, la mirada de Cindy Sherman, la gravetat de Samuel Barber, la performativitat de Miguel Benlloch i Carles Santos, els desplaçaments de Martha Rosler i Equip Crònica, o pels ritmes de Teresa Lanceta, entre moltes altres.

Mitjançant este acoblament d’artefactes narratius, aprofundim en els engranatges del museu i el teatre com un gran mecanisme coreografiat. Allò que usualment està a la vista s’oculta, i en el moviment ixen a la llum el treball de visitants, restauradors, muntadors, mestres o tècnics de so. Durant el trajecte, el quadrat blanc es torna escenari i la partitura una qüestió d’operaris.

Producció
Palau de les Arts Reina Sofía en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern – IVAM

Director
Pau Berga

Intèrprets
Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts: Laura Orueta (Mezzosoprano), Rosa Dávila (Soprano), Alejandro Sánchez (Barítono), Maximiliano Spósito (Tenor), Iria Goti (Soprano), Carlos Reynoso (Barítono), Mariana Sofía (Mezzosoprano), Marcelo Solís (Barítono), Ignacio Aparisi (Pianista), José Alberto Sancho (Pianista).

Relacionats

ARTIFACTS ASSEMBLY. Les Arts a l’IVAM

02 feb. 2024 – 29 feb. 2024
MúsicaIVAM Centre Julio González