ARTIFACTS ASSEMBLY. Les Arts a l’IVAM

Una pel·lícula de Pau Berga #IVAM35

MúsicaIVAM Centre Julio González

L’ IVAM i el Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts Reina Sofía presenten ARTIFACTS ASSEMBLY, una proposta audiovisual fruit de la col·laboració continuada entre les dos institucions, amb la intenció d’acostar i potenciar la vinculació entre les diferents arts.

La pel·lícula, accessible a través de la plataforma Opera Vision, es desenvolupa a partir d’un diàleg entre onze peces musicals, interpretades per cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts, i una selecció d’obres provinents de les exposicions i la col·lecció de l’IVAM. Aquesta analogia entre art modern i contemporani i les obres musicals esdevé una reflexió sobre el muntatge, bé siga escènic, expositiu o cinematogràfic, com un llindar per a imaginar confluències entre diferents disciplines.

Les correspondències entre intèrprets i obres ens guien per les formes de Julio González, la sensibilitat de Matilde Salvador o Leonard Bernstein, la mirada de Cindy Sherman, la gravetat de Samuel Barber, la performativitat de Miguel Benlloch i Carles Santos, els desplaçaments de Martha Rosler i Equipo Crónica, o pels ritmes de Teresa Lanceta, entre moltes altres.

Per mitjà d’aquest acoblament d’artefactes narratius, aprofundim en els engranatges del museu i del teatre com un gran mecanisme coreografiat. Allò que usualment està a la vista s’oculta i, en el moviment, ixen a la llum el treball de visitants, restauradores, muntadors, mestres o tècnics de so. Durant el trajecte, el quadrat blanc esdevé escenari i la partitura una qüestió d’operaris.

Producció
Palau de les Arts Reina Sofía en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern – IVAM

Director
Pau Berga

Intèrprets
Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts

Laura Orueta Mezzosoprano, Rosa Dávila Soprano, Alejandro Sánchez Baríton, Maximiliano Spósito Tenor, Iria Goti Soprano, Carlos Reynoso Baríton, Mariana Sofía Mezzosoprano, Marcelo Solís Baríton, Ignacio Aparisi Pianista, José Alberto Sancho Pianista.

Relacionats

Les Arts a l’IVAM gener

20 gen. 2024
MúsicaIVAM Centre Julio González