I Con ferencia Transnacional P.I.N.Q. ( Pos Industrial Natural Queer)

AltresIVAM Centre Julio González

Projecte realitzat per Graham Bell Tornat en col·laboració amb la Erreria (House of Bent).

Consisteix a establir una xarxa de Parcs Pos Natural Industrial Queer per a la conservació de la diversitat en el sentit ampli de diversitat biològica i cultural.
Llocs abandonats, naus, solars, etc on han rebrotat les plantes autòctones (o no autòctones) i han tornat els altres components de l’ecosistema – insectes, ocells, mamífers etc – deurien estar protegits per llei, com a espais d’interès científic per la força d’adaptació dels espècies a aquests llocs mitjà tòxics, que hem deixat abandonat com a ferides obertes en el nostre paisatge.

El primer Parc P.I.N.Q. es va inaugurar a València el 21 de desembre 2013, dia del solstici hivernal, amb una cerimònia participatiu i obert al publique que va reclamar un solar abandonat per totxs lxs que “han sigut bandejat de les seues terres, els  cuirs perquè no encaixen, les dones perquè ha de quedar-se a casa, els tribus perquè les corporacions poden robar els seus terrenys, i els animals perquè senzillament no hi ha espai per ells”: Jau entre un parc recentment creat amb uns apartaments de luxe i el nou Bioparc, tot construït en terrenys que abans van formar part de la mítica horta valenciana.

El segon Parc P.I.N.Q. (Barcelona) ha sigut inaugurat pel Xaman TravestiGeyserbird el 22 de Febrer 2014 en col·laboració amb Davis Museum -“el museu d’art contemporani mes xicotet del món ” en un altre espai abandonat dins del recinte del Centre cultural Hangar a Barcelona. Cremem la llei sobre biodiversitat que tant s’ignora en la planificació urbanística a Espanya, on no existeixen cinturons verds en les ciutats.

El tercer P.I.N.Q. Parc (Madrid) va obrir el dia 17 d’Abril, 2015 en la Neomudejar d’Atocha un espai d’art situat en una nau prèviament en desús de la RENFE. La cerimònia d’obertura va coincidir amb el Dia Internacional de la Lluita Camperola i va formar part de la performance Cabaritual 2.0/15

El quart P.I.N.Q. Parc (Velluters) es va obrir el dia 24 d’octubre amb celebracions al llarg de dos dies. L’espai triat és un solar en el casc antic de València.  Es van fer dues cercaviles amb els veïns del barri i persones queers, trans i ageners afins al projecte.

En està ocasió, el projecte es realitzarà en el solar de l’IVAM.