Presentació del llibre ‘Nobosudru, l’esdevenir icona d’una dona mangbetu’ amb Damien Mottier
Al costat dels comissaris de l'exposició Hasán G. López i Nicolás Sánchez Durá
Amb motiu del tancament de l’exposició Nobosudru, l’esdevenir icona d’una dona mangbetu, i de la mà de dos els seus comissaris Hasán G. López i Nicolás Sánchez Durá, es presenta la publicació homònima que arreplega la investigació associada a l’exposició i gràcies a la qual, s’obrin diferents visions i aportacions sobre la mateixa mostra.
Participarà, com a ponent principal de la presentació, Damien Mottier, antropòleg i cineasta, col·laborador de la publicació i especialista en cinema documental i colonialisme.
Damien Mottier és Director de la càtedra d’Antropologia Visual de l’Escola Pràctica d’Alts Estudis (EPHE) de París. Fins a l’any 2023 va ser director del màster en Cinema Documental i Antropologia Visual de la Universitat París-Nanterre. Després d’una tesi defesa en la EHESS sobre les figures contemporànies dels profetes africans, va continuar la seua investigació sobre la materialitat i la sensorialitat dels fets religiosos en el Musée du Quai Branly i en el Fonds National de la Recherche Scientifique. La seua pel·lícula Prophète(s), premiada en el Festival Internacional Jean Rouch en 2009, està estretament vinculada a la seua etnografia del pentecostalisme africà a la regió de París. La seua investigació actual ho porta a interessar-se per les epistemologies visuals en l’antropologia i la història dual del cinema i l’etnologia. Actualment coordina un projecte d’investigació dedicat a la controvertida memòria cinematogràfica dels mons africans en situacions colonials.