Presentació de l’exposició “SER ARTISTA. Julio González”

A càrrec Juan José Lahuerta, comissari

Col·leccióConversesIVAM Centre Julio González

Juan José Lahuerta, comissari de la mostra, i Núria Enguita, directora de l’IVAM, ens conviden a la presentació de “SER ARTISTA. Julio González”, una revisió del fons Julio González de la Col·lecció de l’IVAM, que pretén llançar nova llum sobre el treball d’aquest gran artista, allunyant-lo d’uns certs mites sobre la seva vida i la seva obra que han perviscut des de mitjan segle passat.

Aquesta nova presentació de l’obra de Julio González es basa en un estudi de la col·lecció sense el prejudici de la història operativa: oblidant a González per a descobrir la seva complexitat, com a obra i com a col·lecció. Considerant per igual totes les «etapes», totes les «temàtiques» i totes les «arts», en els contextos que ens donen els extraordinaris materials d’arxiu (documents, fotografies, etc.) i la història pròpia de la seva(s) època(s).

Juan José Lahuerta és professor d’Història de l’Art a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i director de la Càtedra Gaudí. Ha ensenyat en universitats com el IUAV de Venècia o Nova York University, entre altres. Ha estat Cap de Col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya i “sènior curator” del Museu Picasso de Barcelona. Ha publicat llibres sobre art i arquitectura com, per exemple, 1927. La abstracción necesaria (1989); Antoni Gaudí, 1852-1926. Architettura, ideologia e politica (1992); Le Corbusier. Espagne. Carnets (2001); Estudios antiguos (2009); Humaredas. Arquitectura, ornamentación y medios impresos (2010); Religious Painting. Picasso and Max Von Moos (2015); Marginalia. Aby Warburg, Carl Einstein (2015); Photography or Life: Popular Mies (2015); On Loos, Ornament, and Crime (2015); Antoni Gaudí. Ornament, Fire, and Ashes (2016); Arte en la época del infierno (2021); i el catàleg de l’exposició celebrada en l’MNAC de Barcelona i el Musée d’Orsay de París, Gaudí (2022). Es membre del consell científic de Casabella i fundador i director de l’editorial Mudito&Co.

Relacionats

Ser artista. Julio González

28 oct. 2022 – 12 gen. 2025
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González