Presentació: Asger Jorn en situació

Exposició 'La creació oberta i els seus enemics. Asger Jorn en situació'

ConversesIVAM Centre Julio González

Presentació a càrrec d’Ellef Prestsæter, comissari de l´exposició; Jacob Thage, director del Museum Jorn i Nuria Enguita, directora de l’IVAM. Acompanyats dels artistes Michael Murtaugh i Nicolas Malevé (de l’Institute for Computational Vandalism) i Anna Sofie Mathiasen.

La creació oberta i els seus enemics: Asger Jorn en situació presenta la singular trajectòria de l’artista danès Asger Jorn (1914-1973), membre fundador de moviments d’avantguarda com Cobra i la Internacional Situacionista. Tot i que sovint és aclamat com un pintor extraordinari, l’abast notable de la pràctica de Jorn mereix una exploració més àmplia. La creació oberta i els seus enemics fa llegibles els paràmetres experimentals de les múltiples activitats de Jorn, traçant les seues eixides i tornades a la pintura.

L’exposició inclou obres encarregades per l’artista danesa Anna Sofie Mathiasen, així com per l’Institut Escandinau de Vandalisme Comparatiu (SICV), que han estat convidats a participar al llegat de Jorn des d’una perspectiva contemporània. Desenvolupada en estreta col·laboració amb el Museu Jorn a Silkeborg i comissariada per l’historiador de l’art Ellef Prestsæter, l’exposició va acompanyada d’un llibre complet que presenta traduccions de textos canònics i inèdits de Jorn, així com noves perspectives sobre la pràctica.

Col·labora:

Relacionats

LA CREACIÓ OBERTA I ELS SEUS ENEMICS: Asger Jorn en situació

16 feb. 2023 – 18 jun. 2023
ExposicióIVAM Centre Julio González