Presentació “La pintura i el mal”, de Nicolás Sánchez Durà. Un epistolari entre el pintor Miguel Ángel Campano i el catedràtic de Filosofia Nicolás Sánchez Durà.

ConversesIVAM Centre Julio González

Aquest llibre és un epistolari inusual que recull les cartes que el pintor Miguel Ángel Campano, Premi Nacional d’Arts Plàstiques en 1996, va enviar al catedràtic de Filosofia Nicolás Sánchez Durá, durant més de quaranta anys, entre 1971 i 2012. L’esperit impetuós emergeix d’elles que recorre la seua biografia mentre treballa les seues idees sobre la pintura, les seues reflexions des de la psicoanàlisi o la seua passió per l’art i la literatura. Un volum que dona fe del seu caràcter a estones ombrívol, a estones eufòric —sempre magnètic— i que es mostra d’una amistat, en paraules de Sánchez Durá, “tant radical com amorosa, exigent en extrem i esplèndida”.

Miguel Àngel Campano ha sigut un dels pintors espanyols més evocadors i moderns dels últims temps, amo d’un traç que va anar guanyant en calat i profunditat a mesura que s’anava acostant a l’abstracció. Quan estudiava Belles arts a València va travar amistat amb Nicolás Sánchez Durà, catedràtic de Filosofia en la universitat de la mateixa ciutat i apassionat de l’art contemporani, afició que li va portar a fundar la galeria Temple i a comissariar exposicions (entre elles, diverses de Campano) en institucions com l’IVAM de València, el Cercle de Belles arts de Madrid o el Banc Nacional d’Atenes, entre altres.

Participen en la presentació: Nicolás Sánchez Durà, Simón Campano, César Martínez-Useros i Nuria Enguita.