Presentació i inauguració ‘Un contínuum comú indefinidament llis’

A càrrec de Diana Guijarro. #IVAM35

ConversesIVAM Centre Julio González

En el marc de la presentació i posterior inauguració de l’exposició Un contínuum comú indefinidament llis, la comissària Diana Guijarro impartirà la xarrada Hardcore continuum. Una trobada que servirà com a avantsala a l’exposició i que convidarà a generar altres vincles amb les obres de la Col·lecció de l’IVAM i el seu espai expositiu.

La proposta curatorial s’endinsa en més de 100 obres de la Col·lecció de l’IVAM que es connecten amb altres peces provinents de la Col·lecció La Caixa i la Col·lecció MUSAC per a projectar altres mirades cap al contemporani. Un exercici mitjançant el qual analitzar els contextos artístics, socials i culturals des d’un altre punt de vista; revisant i revisitant diversos successos que es poden rastrejar al llarg de les obres i que ens descobrixen els impulsos que aconseguixen arriscar la identitat de la història.

L’exposició utilitza les peces com un fil conductor necessari que ens servix per a reflexionar sobre diversos temes, com la naturalesa canviant de la institució museística, el paper de l’artista i la seua identitat, o les anticipacions de diversos moviments que van canviar les nostres respostes davant l’art.

En un moment actual en el qual la contemporaneïtat oficial és una era sense tot just temps i elements establits, ens trobem assistint a una estranya simultaneïtat dels esdeveniments en la qual les coses no comencen ni acaben, sinó que romanen en una constant reverberació.

Esta exposició es configura com una ferramenta que ens brinda l’oportunitat de generar altres lectures de les obres i que possibilita convertir-nos en nous traficants de símbols per a descobrir que l’interessant no és definir què és el contemporani sinó descobrir quan ho és.

Diana Guijarro és comissària independent i docent. La seua activitat investigadora s’ha centrat en l’estudi dels espais expositius analitzant la conceptualització dels seus discursos i els diferents elements museogràfics entenent-los com un camp replet de recursos.

 

Un contínuum comú indefinidament llis
19.00 h Presentació
20.00 h Inauguració i còctel

Relacionats

Un contínuum comú indefinidament llis

16 mai. 2024 – 20 oct. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González