Presentació i inauguració ‘Pinazo: identitats’

Presentació a càrrec de Vicente Pla #IVAM35

ConversesIVAM Centre Julio González

Et convidem a acompanyar-nos en la presentació i posterior inauguració de Pinazo: identitats, una nova lectura a l’obra de l’artista Ignasi Pinazo i Camarlench.

El comissari i professor d’Història de l’Art Vicente Pla realitzarà una conferència prèvia a la inauguració en la qual ens donarà algunes de les claus d’esta exposició. La mostra s’inaugurarà a la sala Pinazo, acabada de restaurar, i que alberga la muralla cristiana-mudèjar.

Pinazo: identitats planteja una nova lectura de l’obra de Pinazo com a artista que, conscient i sistemàticament, va dedicar una bona part de les seues reflexions, del seu procés de treball i de la seua obra a la representació de les persones, en la seua dimensió individual, col·lectiva i genealògica, com a emissores, receptores i intèrprets d’identitats. La proposta es materialitzaria mitjançant el desplegament d’este plantejament al llarg de tres àmbits en cadascun dels quals s’entrecreuarien les problemàtiques representacionals amb diferents règims de temporalitats implícites, contextos polítics, modes de fer i gestos.

La Col·lecció de l’IVAM subministrarà la part més important de les obres exposades: previsiblement uns 50 quadres més al voltant de 100 dibuixos, que serien complementats per altres 20 i 50 respectivament provinents de la Casa-Museu Pinazo, una quantitat per determinar, però no superior a 20 en total, de quadres i dibuixos prestats per l’Acadèmia de Belles arts de Sant Carles de València i alguns pocs quadres de col·leccions particulars valencianes. També es proposa un paper visual important per a alguns dels textos inèdits de l’artista.

Vicente Pla Vivas (Sagunt, 1962) és professor del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València. Especialitzat en les problemàtiques generades per les imatges durant els processos històrics d’implantació de la modernitat, en l’estudi i interpretació de la imatge gràfica europea d’àmplia difusió durant el segle XIX, així com de l’art valencià de les dècades finals del segle XIX i els inicis del segle XX i de la fotografia.

Pinazo: identitats
19.00 h Presentació
20.00 h Inauguració i còctel

Relacionats

Pinazo: identitats

25 abr. 2024 – 16 feb. 2025
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González