Presentació del llibre “La immensa minoria”, homenatge a Rafael Prats Rivelles

AltresIVAM Centre Julio González

“La immensa minoria” és un llibre d’homenatge al periodista i crític d’art Rafael Prats Rivelles mort al febrer de 2015.

Recopila més d’un centenar d’articles publicats en el diari Levante-EMV entre els anys 1993 i 2015. Corresponen a una selecció de la seua columna setmanal que apareixia publicada els dilluns en el mateix diari. L’obra ha sigut coordinada i editada per la seua vídua, l’artista María José Marco, i J. R. Seguí, exJefe de Cultura de Levante-EMV i actual columnista del diari digital València Plaza. A més compta amb textos introductoris dels catedràtics i crítics d’art Juan Ángel Blasco Carrascosa i Román de la Calle i el mateix periodista i escriptor J.R. Seguí.

L’obra suposa un passeig per la història de l’art i la cultura de la qual Prats Rivelles es va ocupar durant els seus anys d’exercici professional i és un homenatge a la seua memòria. Els articles recopilats són, a més, un caleidoscopi d’aquells que van participar durant aquells mateixos anys en l’activitat cultural valenciana i espanyola i una reflexió sobre el seu propi temps. Rafael Prats Rivelles va ser biògraf de Max Aub i a més de crític d’art, va comissariar nombroses exposicions, entre elles la dedicada a l’artista Amadeo Gabino organitzada per l’IVAM. L’obra serà editada per Denes editorial.