Conferència Mona Hatoum

ConversesIVAM Centre Julio González

Presentació de l’exposició Mona Hatoum, per part de l’artista.

L’exposició fa homenatge a Mona Hatoum, guardonada amb el Premi Julio González 2020, a través d’una selecció d’obres clau de l’artista, integrada per escultures, grans instal·lacions i obra sobre paper, realitzades en la seua major part al llarg de les últimes dues dècades, algunes de les quals han accedit ja a l’estatus d’icona de l’art contemporani.

Durant la presentació Mona Hatoum realitzarà un recorregut per les sales en les quals s’estructura la mostra, i a través de les imatges de les obres que la integren i ens parlarà del seu interés per la creació de peces de manera simple i reduccionista però que impacten emocionalment i psicològicament en l’espectador, així com de la incorporació deliberada en les seues obres d’estrats paradoxals de significat generadors d’una ambigüitat i ambivalència que fan possibles lectures diverses i contradictòries de les seues creacions.

Mona Hatoum va nàixer en 1952 a Beirut en una família palestina. L’esclat de la Guerra Civil al Líban el va sorprendre en una breu estada a Londres, impedint-li tornar al seu país. Ha participat en importants esdeveniments artístics internacionals com la Biennal de Venècia (1995 i 2005), documenta Kassel (2002 i 2017), la Biennal de Sidney (2006) o la Biennal d’Istanbul (1995 i 2011). Entre les seues exposicions individuals més recents destaca una gran antològica en el Centre Pompidou de París (2015), Tate Modern de Londres i KIASMA, Hèlsinki (2016-2017).

Relacionats

Mona Hatoum

16 abr. 2021 – 26 set. 2021
ExposicióIVAM Centre Julio González