musical_elmusical

ArticulacionsEscèniquesIVAM Centre Julio González

– Quina és la motivació de musical_elmusical?

– La nostra aspiració és crear un musical, i per a això ens hem submergit en les tasques de la pràctica, unes tasques que ens han deixat a mig camí entre l’escenogràfic i el museístic.

– Què heu estat fent?

– Organitzem tallers per a aprendre tècniques d’estilisme que ens donaren eines en la creació dels nostres personatges: ens juntem amb Aurora Asunción per a dissenyar la caracterització i amb Ali Alhama Piqueres per a confeccionar el vestuari.

– Només això?

– Bé, també hem muntat la composició de l’espai amb tots els residus dels materials utilitzats: roba de canvi d’armari, maquillatge rebutjat, objectes de fantasia, pedres de la pedrera, papers amb anotacions, i tela, molta tela.

– I com us heu sentit en aquest procés col·lectiu?

– Totes les tasques ens han situat en un lloc estrany d’aprenentatge i gaudi, on ens hem anat trobant per a fer i compartir fent. Hem transitat molts estats anímics, des de conflictes de gestió del temps fins a exaltacions de l’amistat.

– Com ha sigut treballar en una producció?

– Decidim cedir als codis formals de la producció de les arts escèniques i les arts plàstiques, és a dir, acceptem encaixar en aquests formats establits però, en el fer, fent-ho a la nostra manera: disfrutona, plaent i gojosa.

– És així com musical_elmusical s’ha convertit en un qüestionament cap a les lògiques de la creació?

– Però, sobretot, en un procés cap a l’amistat.

– Això no és un poquet melindrós?

– En realitat, és el que ens uneix, és així de bàsic i de complex, amb tot el que comporta aquesta paraula. Al final la nostra experiència més potent és el desig d’estar juntes en això.

Autoentrevista: María Laudes, Joan Forner, Paula Pachón, Claudia Gómez, Laia Gimeno, Javier Hedrosa i Lucía Jaén.

Relacionats

Articulacions – Programa Públic 22/23

06 oct. 2022 – 30 jun. 2023
ArticulacionsIVAM Centre Julio González

Tres exercicis per moure les articulacions

09, 15, 17, 22 i 24 jun. 2023
ArticulacionsConversesEscèniquesIVAM Centre Julio González