M’agrada Asger – Jorn i la casualitat

Axel Heil en conversa amb Ellef Prestsæter

ConversesVisitesIVAM Centre Julio González

Asger Jorn es referia a l’artista com un “aficionat professional”, i defensava la visió de l’art pròpia de l’artista en exercici davant de l’historiador o el crític. Com és l’art del mateix Jorn des de la perspectiva d’un artista?

Per a aquesta visita especial a l’exposició de Jorn a l’IVAM, el comissari Ellef Prestsæter ha convidat l’artista i professor Axel Heil a compartir les idees obtingudes a través de la llarga i apassionada relació amb l’obra d’Asger Jorn. Per què li agrada Asger? Què significa investigar com a artista? I quin paper tenen “la sort i l’atzar” sobre això?

Axel Heil és artista, comissari, escriptor i productor. És fundador de fluid editions, una plataforma de producció per a una àmplia gamma de projectes i investigacions artístiques. Des de 2001 és professor de “Transferències experimentals” a la Staatliche Akademie der Bildenden Künste de Karlsruhe, i ha comissariat o co-comissariat exposicions com Paul Thek – Artist’s Artist i The name is Burroughs</ em> al ZKM Center for Art and Media de Karlsruhe. Entre els seus projectes expositius més recents, realitzats juntament amb Roberto Ohrt, figuren Asger Jorn: The Open Hide a Petzel en Nova York (2016) i Aby Warburg: Bilderatles Mnemosyne a HKW de Berlín (2020), Kunsthalle Bonn (2021) i Deichtorhallen – Sammlung Falckenberg d’Hamburg (2021). Està representat per la Galerie Michael Haas de Berlín.

Relacionats

LA CREACIÓ OBERTA I ELS SEUS ENEMICS: Asger Jorn en situació

16 feb. 2023 – 18 jun. 2023
ExposicióIVAM Centre Julio González

Visita “Asger Jorn”

16 feb. 2023 – 18 jun. 2023
MediacióIVAM Centre Julio González