Material del grup: El que hi ha entre un cavall i l’encavalcament

Art i ContextTallersIVAM Centre Julio González

L’activitat es divideix en dues sessions destinades a discórrer sobre sistemes d’estudi i a proposar relacions especulatives entre marcs teòrics, així com a definir mètodes de recopilació de dades i estructures d’investigació des de les arts visuals, als marges de l’academicisme universitari.

Aquestes sessions, intervingudes per Sofia Alemán Arozena, Miguel Rubio Tapia i Álvaro Porras Soriano (artista del Programa d’Art i Context), es plantegen com un grup d’estudi en el qual es col·lectivitze la investigació dels assistents per a generar rutes i intercanvis –fluids, apofònics i quimèrics– entre les propostes discursives de cada persona implicada en l’activitat.

Sofia Alemán Arozena (Tenerife, 1997) investiga entorn de la teoria i la pràctica fotogràfica, la seua relació amb el desenvolupament de la visualitat contemporània i el seu ordre simbòlic. És graduada en Belles arts per la Universitat de La Laguna i la Manchester Metropolitan University. Va realitzar el Màster en Fotografia, Art i Tècnica i el Màster en Producció Artística per la Universitat Politècnica de València. Actualment, és estudiant del Programa de Doctorat en Art: Producció i Investigació a la Universitat Politècnica de València.

Miguel Rubio Tapia (La Palma, 1999) treballa des de la pràctica artística i el comissariat. El seu objecte d’estudi orbita entorn de les formalitzacions que du a terme el poder, des de les tendències de producció capitalistes a la producció de coneixement, per a legitimar-se i reproduir-se a través del cos. És graduat en Belles arts per la Universitat de La Laguna, per la branca de Transdisciplinars. Actualment, finalitza el Màster de Producció Artística a la Universitat Politècnica de València.

Videos