“Háblame, cuerpo”, de Nazario Díaz. Performance + masterclass

Cicle Passat Continu

AltresIVAM Centre Julio González

Cicle Passat Continu ”Háblame, cuerpo”

  • Dissabte, 11 desembre, a les 19h

“Háblame, cuerpo” és part de “Looking for Pepe”, un estudi iniciat per Nazario Díaz en 2016 que parteix de la figura de l’artista cordovés Pepe Espaliú (1955-1993) per a desplegar una sèrie d’investigacions entorn del cos, al llenguatge i al territori. Pres el seu títol del text que Juan Vicente Aliaga va escriure amb motiu de l’exposició realitzada en el Pavellón Mudèjar de Sevilla en 1994, un any després de la defunció de Espaliú de SIDA. L’estudi entorn de la seua persona i a com va desenvolupar vincles entre la seua obra i la seua circumstància, marcada per la malaltia, en un moment social i polític en plena transformació, inspira un treball entorn de la matèria que muta o desapareix, i a la idea de desgast i de subjecció d’un cos entés com a existència física i social.

INSCRIPCIONS “Háblame, cuerpo”

Reserva prèvia en actividades@ivam.es.

 

  • Diumenge, 12 desembre, d’11 a 14h.

MASTERCLASS de Nazario Díaz entorn de la seua proposta “Háblame cuerpo”, orientada a públics interessats a conéixer amb major profunditat els detalls de la investigació, el seu procés creatiu i el resultat derivat.

INSCRIPCIONS MASTERCLASS

Les persones interessades hauran d’enviar un escrit de motivació a actividades@ivam.es.

 

Nazario Díaz (Linares, Jaén, 1985) desenvolupa el seu treball principalment en el terreny de les arts performatives, posant el focus en la tensió generada entre cos, mirada i escriptura. Forma part de Vértebro al costat de Juan Diego Calzada i Ángela López, amb els qui comissaria a Còrdova el festival Beautiful Movers. Com a intèrpret ha treballat amb Jorge Gallardo, Isaak Erdoiza o Societat Doctor Alonso. Des de 2018 resideix a Bilbao, on participa en dos contextos col·lectius d’aprenentatge: PICA, un programa d’acompanyament a una comunitat temporal d’artistes i investigadorxs conduït per Idoia Zabaleta i Luciana Chieregati, i el programa Invitación, una proposta de Colectivo Qualquer per a investigar i intercanviar metodologies i eines provinents de l’àmbit de les arts vives. Looking for Pepe reuneix interessos previs entorn de dos conceptes centrals: presència i resistència i actualment està desenvolupant Otro borrado a través de la insistència, en solitari, i Conversation pieces al costat del coreògraf basc Isaak Erdoiza.

Relacionats

“Passat Continu” amb Mar Reykjavik i Nazario Díaz

10, 11 i 12 des. 2021
AltresIVAM Centre Julio González