Gramàtiques gastronòmiques

Poliglotia

AltresIVAM Centre Julio González

Gramàtiques gastronòmiques amb @cocinasmigrantes

@cocinasmigrantes proposa la gastronomia com a eina per a obrir espais de diàleg i trobada intercultural. Els ingredients, sabors, receptes i processos culinaris serviran per a dinamitzar aquesta sessió en la qual reflexionarem al voltant de la identitat, migració i memòria a través del menjar.

Aquesta activitat es planteja com una experimentació amb les gramàtiques gastronòmiques, eixes estructures internes que, igual que en el llenguatge, operen per a donar sentit a la nostra realitat social i natural. Per a això, utilitzarem diferents aplicacions sonores, visuals, tàctils, lingüístiques i, per descomptat, degustatives com a formes de mediació entre les persones participants i els elements de les gastronomies migrants. Construirem noves estructures gramaticals com a possibilitat d’afavorir identitats obertes i fluides.

Durant la sessió, abordarem el cas de la diàspora afganesa gràcies al suport tècnic i culinari de Najib Miri i la seua família, els quals ens oferiran una mostra de la seua gastronomia com a tancament de l’activitat.

Comptarem amb còpies impreses de la Guia gastronòmica de la València migrant, projecte que plasma el procés d’investigació que precedeix a aquesta activitat i que dispensarem a cada participant.
Dades pràctiques:

  • Duració: 2 hores.
  • Dirigit a: majors de 16 anys.
  • Aforament màxim: 20 persones
  • Dates: dissabte 9 d’abril, 12h.

Relacionats

Poliglotia 21/22

01 nov. 2021 – 17 jun. 2022
AltresPoliglotiaIVAM Centre Julio González