El Berenar – Programa d’Art i Context, amb Claudia Dyboski, Alejandro Ocaña i Bella Báguena

ConversesIVAM Centre Julio González

Aquesta tercera edició de El Berenar es planteja com una trobada en el qual els artistes convidats –Claudia Dyboski (artista del Programa), Alejandro Ocaña i Bella Báguena– organitzaran un diàleg entorn de les seues inquietuds. Una conversa en la qual es convidarà als assistents a participar i formar part de l’activitat.

El Berenar és una activitat que es planteja com una trobada informal per a la presentació de projectes d’artistes, autors o agents del context valencià. En cada edició, dos convidats al costat d’un dels artistes que forma part del Programa d’Art i Context, dialogaran entorn dels seus projectes o interessos.

L’activitat serà el dimecres 26 de gener de 2022, a les 18h.

Claudia Dyboski és una escultora valenciana. El seu imaginari, poblat de bèsties híbrides i artefactes rudimentaris, proposa un món que es recupera lentament d’una era distòpica, un ressorgir de la vida intel·ligent, una nova etapa biològica. Aquests éssers immadurs tenen trets humans; alguns d’ells contenen en els seus cossos parteixes de les màquines que l’home va deixar arrere. Parlen un altre llenguatge; s’amaguen en els boscos i en les ruïnes de civilitzacions antigues. Dyboski esculpeix un món de fem i silicona, d’espuma i filferro, on la vida es regenera i es transforma: es tracta d’un món sense paraules, d’una vida encara infant que tanteja el seu cos nou en un planeta envellit.

Alejandro Ocaña és un artista resident a València. La seua obra es basa en els esdeveniments col·lectius i en les festes, desenvolupant així una producció que té com a objectiu principal la participació dels altres i l’ús de l’humor, donant lloc a una successió d’accions grupals que intenten ser considerades com a “ximpleries” i/o “chorradas”.

Bella Báguena és una artista valenciana transfemenina que treballa amb diferents disciplines com la música, la performance, la joieria i altres mitjans. La seua producció artística es genera a través d’un procés intuïtiu i emocional, utilitzant la seua veu i el seu moviment corporal, així com objectes, espais i tecnologies, per a crear peces sonores, de vídeo, escultòriques o performatives, en les quals les idees d’expressió emocional i de pensament són clau.

Relacionats

El Berenar – Programa d’Art i Context, amb Diego Navarro, Darío Alva, Guillermo Ros i Laura Costas

21 des. 2021
AltresIVAM Centre Julio González

Programa d’Art i Context

18 nov. 2021 – 05 oct. 2023
AltresIVAM Centre Julio González